Rautacisme

Cuibus nu a mai avut bani de Faclia pentru Scrisoare a II-a. Care scrisoare e o labuta in cerc, caci intram in a 3-a saptamana de campanie fara program politic de candidatura!

Dacă v-ați familiarizat deja cu prima misivă a candidatului Valentin Cuibus (PSD) la Primaria Cluj-Napoca, despre care am scris deja aici, iată că același candidat își asaltează publicul acum cu o a II-a Scrisoare. Vorba aia, încă una și-i poet… Revenind, Valentin Cuibus recidivează însă pe un alt site, schimbând publicații de impact una după alta. Scrisoarea I-a de V. Cuibus a fost publicată în jurnalul epocal „făclia”, iar Scrisoarea a II-a în public news, marcând o cotitură în dezvoltarea profesională a candidatului: din acest moment, activitatea sa devine publică, destinată tuturor. Tuturor celor care nu știu ce vor, vrea să le fie far călăuzitor. 

CITEȘTE ȘI:  După „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung”, a apărut și „Scrisoarea lui Cuibus din Cluj-Napoca”, cel mai hilar document scris în limbă de lemn

Despre adolescența, studenția, desăvârșirea profesională, politică și socială a lui Valentin Cuibus, Ziar de Cluj a scris pe larg în articolul pe care îl puteți accesa în linkul de mai jos:

Tovarășul Cuibus-Valentin Claudiu, 16 ani membru de frunte în organele UTC, 25 în organele PSD, corespunde pentru a intra în lupta socialistă contra chiaburului liberal Emil Boc

Scrisoare către clujeni (II)

Vă salut pe toți, din nou!

Sunt Valentin Cuibus. Acum două zile v-am trimis prima scrisoare. Mai țineți minte? Sunt profesor și mă onorează acest statut, pentru că, dintotdeauna, dascălii au purtat cu demnitate și implicare totală responsabilitatea educației tuturor generațiilor care au adus Clujul acolo unde merită.

Omul prin natura lui este tributar trăirilor personale, ca atare cu toții, oricât ne-am fi educat caracterul, avem judecăți de valoare, dar și prejudecăți, un dram de modestie, dar și un dram de aroganță, pace interioară, dar și neliniști. Cei care mă cunosc știu cum sunt și cum judec situațiile dincolo de aparențe și sub nicio formă nu voi încerca prin aceste scrisori să vă schimb gândirea, percepțiile, trăirile. Ci doar, pentru că a venit rândul unei alte amintiri, să împart cu voi trăirea mea de dascăl atunci când Cluj-Napoca, orașul nostru, a devenit și mai mult pe harta lumii.

În ultimul meu mandat de inspector general școlar, Clujul a găzduit cu succes Olimpiada Internațională de Matematică. Prevăzută a se desfășura la București, lipsa capacității organizatorice a capitalei l-a adus la noi, în Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei. Ce înseamnă cu succes?!

Să vedem! Participare: olimpici din 114 țări. Mai exact, 650 de concurenți. Locație: Sala Polivalentă. Principala resursă umană: 1500 de voluntari din rândul profesorilor și al elevilor. 8 luni de pregătire a marelui eveniment, de către o echipă de 60 de colegi. Atragerea unei finanțări de 1,2 milioane de euro, din care 800.000 de euro din sponsorizări. Coagulare în jurul manifestării a multor lideri ai comunității clujene, indiferent de culoarea politică. Recunoaștere: Președintele Olimpiadei Internaționale de Matematică, Geoff Smith, spunea: „Va fi foarte greu ca altcineva să ajungă la nivelul de organizare pe care l-ați reușit aici!”.

Acest eveniment unic va rămâne o experiență extraordinară pentru mine, un reper pentru comunitate și dovada a ceea ce putem reuși împreună!

Ceea ce v-am împărtășit aici dovedește încă odată că nimic nu e posibil fără sprijinul și implicarea unei echipe excepționale de colegi, de Oameni! Casa Regală a României are sloganul „Nihil Sine Deo!” – „Nimic fără Dumnezeu!”. Experiențele mele de viață m-au determinat să completez: „Nimic fără oameni!”. Aparținem comunității, ne-a dat cât am putut noi primi, firesc este să îi dăm ceva înapoi comunității!

Sunt Valentin Cuibus! Am multe să vă împărtășesc, pentru că aici mi-am trăit întregul care am devenit. Îmi doresc să devin unul dintre clujenii care rămân în memoria orașului! Voi candida la Primăria municipiului Cluj-Napoca din partea Partidului Social Democrat (P.S.D.) și foarte important pentru mine și pentru noi toți este să ne facem datoria civică și să mergem la vot în 27 septembrie.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat lecturii,

Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți pentru comunitate!

Valentin Cuibus

Candidat Primar

Municipiul Cluj-Napoca”, semnează candidatul Valentin Cuibus, cantonat în reușitele din trecut ale partidului, pe publicnewsfm.ro

Din păcate, după cum ați aflat deja din Ziar de Cluj, nici în cea de-a treia săptămână de campanie care începe, Valentin Cuibus nu și-a prezentat programul politic, obiectivele și soluțiile. 

Tovarășul trăiește din reușitele de odinioară de moment și continuă să înșire misive publicului sătul de promisiuni. 

Din Scrisoarea a III-a a Poetului, nu din misivele electorale ale candidatului Cuibus, versurile își păstrează actualitatea:

„Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei…” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *