FOTOGRAFILA

Cu ocazia cutremurului din Oltenia am aflat că mizeria de pasaj de la gară, făcut de inutilul Șurubaru, e de fapt seismograf

În imaginea de mai sus vedeți cum Pasajul Gării poate fi folosit ca seismograf la Cluj-Napoca. Este atât de prost făcut, în batjocură față de banii publici, încât o scuturătură de 5,7 grade pe undeva prin Oltenia, l-a scuturat de tencuială. Noi credeam că ni s-a dat un pasaj, dar ni s-a dat o ”plăcuță suedeză” din propriii noștri bani. Și e în formă continuată, că ”realizatorul” ”de suflet” al ”plăcuței suedeze”, inutilul Șurubaru, zace la fel de inutil în banul public din 2014 încoace, încasând bani nemunciți la greu.

Proiectul de suflet al pe atunci inutilului viceprimar Gheorghe Surubaru, pasajul din Piața Gării, a fost redat circulației pietonale în octombrie 2014, dupa șapte luni de reabilitare și aproape trei luni de întârziere față de termenul stabilit. Investitia a costat Primăria Cluj-Napoca peste 551.000 de lei. La un an și trei luni de la darea în folosință, poarta europeană de intrare în Cluj-Napoca devenise o adevarată toaletă publică. În imaginea surprinsă în data de 28 decembrie 2015 se vede cum în colțul de nord vest al pasajului, acolo unde există un unghi mort al camerelor de supraveghere se formase o adevarată toaletă publică.

În decembrie 2020, mizeria de modernizare (proiectul de suflet, după cum îl denumea Emil Boc, al inutilului său sinecurist de partid, Gheorghe Șurubaru), denumită ”Pasajul de la Gară, era într-o stare deplorabilă. Din tavan curgea apă, la fiecare colț erau infiltrații de apă, pe jos bălți și, cea mai importantă mizerie din seria de mizerii din acest oraș scările rulante promise în urmă cu zece ani nu există (nu există nici acum, în 2023 – o nerușinare și o lipsă de respect față de persoanele cu dizabilități; realizați cam ce haos administrativ era în capul inutilului Șurubaru când se ocupa de proiectul său de suflet)! Cetățenii sunt vinovați că transformă pasajul în WC public, dar vina majoră este a municipalității și inutililor săi funcționari puși la adăpat din banul public și care nu fac verificări și nu întrețin curățenia.
Și ar mai fi faptul că există firme de casă care, pe bani publici, realizează mizerii de 5 stele în Orașul Comoară.

Ando Construct și Servinstal Impex SRL, ambele deținute de soții Elena și Ioan Pintican. Lucrările au fost făcute atât de prost după cum se vede și din imagini.

Lucrări de proastă calitate, chiar neconforme

Ando Construct SRL s-a ocupat de partea de construcţii (contract în valoare de 502.370 lei, adică 104 mii euro) şi SC Servinstal Impex SRL s-a ocupat de partea de instalaţii sanitare şi electrice (contract în valoare de 49.500 lei, adică 10.300 euro). Ando Construct s-a ocupat și de placarea pereților pasajului. Este interesant că firma soților Pintican a primit pentru placare exact cât a cerut. Deși în caietul de sarcini era prevăzută suma de 177.000 lei (36.800 euro), Ando Construct a ofertat 193.165 lei (40.200 euro). Primăria a acceptat oferta soților Pintican pe motiv că au fost singurii ofertanți.

De menționat că Ando Construct a modernizat și pasajul de pe Calea Florești, contract în valoare de 320 mii lei (66 mii euro). 

CITEȘTE, SĂ TE LĂMUREȘTI CUM MUNICIPALITATEA ÎȘI ÎNTREȚINE CUMETRIILE DIN BANII TĂI: Soții Elena și Ioan Pintican sunt cei care au făcut lucrările de proastă calitate la pasajul de la Gară. Deși au fost în vizorul Curții de Conturi, încasează în continuare bani grei de la Primăria Cluj-Napoca

Și cam atât.

Votați echipa PNL și în 2024, să aibă ce pune și Gheorghe Șurubaru și alți sinecuriști de-ai lui Emil Boc pe masă!