Rautacisme

Cu mucii-n mască. Nu degeaba i se zicea „Goebbels” lui Dîncu în guvernarea lui Năstase

Acuzat că a purtat o mască textilă (prin urmare ilegală), la nu ştiu ce ceremonie, actualul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a revenit a doua zi cu „o precizare” (consemnată ca atare de majoritatea mass media) pe Facebook:

„Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil (…). Regret faptul că nu am avut inspiraţia de a o prezenta jurnaliştilor prezenţi la ceremonie, pentru a evita discuţiile ulterioare. Montarea celor două măşti a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenţi, care mi-a propus această soluţie. Deşi masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecţie în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie”.

Lăsând la o parte ciocoismul cu asistenţii care i-au “montat masca” (bine surprins de Andrei Bădin), altele sunt frământările mele jurnalistice (mai ales că, vorba bancului, “calul plecase”):

Vasile Dîncu ne prezintă a doua zi masca şi zice că regretă că nu le-a prezentat-o atunci jurnaliştilor prezenţi, ca să elimine orice discuţie ulterioară (vorba aia: „hoţul neprins, negustor cinstit”).

Dar, UNU: pupincuriştii ăia din mass media prezenţi la locul faptei nu puteau observa şi întreba chiar atunci, trebuiau să vină alţii să constate că s-ar putea să avem de-a face cu o ilegalitate? Şi, DOI: dacă chiar s-ar fi putut ca la eveniment să participe nişte jurnalişti, nu nişte consemnatori de eveniment şi aceştia chiar i-ar fi cerut lămuriri lui Vasile Dîncu, cum ar fi prezentat acesta masca ca fiind conformă „montată de asistenţi”, că nu avea voie să o dea jos.

Avem de-a face cu #cercul_vicios_al_proştilor.

Şi asta ne demonstrează şi cât de imbecili sunt cei care au decis ca poliţiştii să constate dacă ce poartă populimea pe bot este „fepepepămamalor” sau „chirurgicală”, nu o „textilă” oarecare (din care nu are de câştigat nici un amic de-al lui Arafat sau cine s-a nimerit la decizie), care „textilă” a fost perfect valabilă din 2020, până azi.

Ce este important de ştiut dacă se cocoşeşte vreun miliţian să se creadă croitor sau expert în măşti, este declaraţia ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila:

”Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măști scumpe. Masca pe care o port eu este masca medicală cu 3 straturi, nu e deosebită, e recomandată, dar cine dorește poate să utilizeze și alt fel de măști, cum ar fi FFP2, cu un nivel mai mare de filtrare”.

Întrebat ce vor păți cei care încă vor purta măști textile, ministrul a dat un răspuns surprinzător: ”Nu știu”. A răspuns mai clar șeful DSU, Raed Arafat: „nu există cadru legal pentru sancțiuni și a făcut și precizări cu privire la situațiile în care românii pot să nu poarte mască afară.”

Şi-atunci de ce s-a hărnicit să se bage în seamă Vasile Dîncu?

De „bun comunicator” ce crede că este.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *