In vizor

Cică "ardelenii" lui Boc se ceartă cu "oltenii" lui Cîţu pe Ministerul Digitalizării

Conform stiripesurse.ro, şedința Biroului Politic Național al PNL, de marți, 11 ianuarie, ar fi fost una tensionată, din cauza discuțiilor referitoare la viitorul ministru al cercetării și digitalizării. Demisia lui Florin Roman, în urma acuzațiilor de plagiat, a deschis o competiție între liberalii din Ardeal și cei din Oltenia.

Potrivit unor surse din cadrul ședinței, tabăra clujenilor, în frunte cu Emil Boc, l-ar dori în funcția de ministru al digitalizării pe deputatul Sabin Sărmaș, fost preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Tabăra din jurul președintelui Cîțu îi reproșează însă lui Sămaș (în fotografie, alături de Ludovic Orban) faptul că ar fi rudă cu Vasile Dîncu și, implicit, ar avea legături prea strânse cu PSD.

În schimb, Florin Cîțu și Dan Vîlceanu l-ar vrea în funcția de ministru al digitalizării pe Iulian Popescu, secretar de stat în cadrul ministerului și vicepreședinte al PNL Gorj. Cîțu și Vîlceanu nu au însă suficient sprijin, astfel că este puțin probabil să se impună în conflictul cu tabăra ardelenilor.

O decizie cu privire la viitorul ministru ar putea fi amânată, pe fondul acestui scandal, având în vedere că interimarul asigurat de Virgil Popescu la Ministerul Digitalizării expiră abia pe 28 ianaurie.

Şi iată cum, dacă într-adevăr Emil Boc îl vrea la digitalizare pe Sabin Sărmaş, ruda lui Dîncu, aflăm şi noi cum mai stă celebrul şi interpartinicul „Grup de la Cluj”: cine n-a plecat niciodată din el, pe cine au mai achiziţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *