Reportaj

Cu ce condiții îi întâmpină anul acesta pe tineri ștrandul Clujana?

La ștrandul Clujana pregătirile pentru deschidere sunt în toi, clujenii fiind așteptați la ștrand de îndată ce vremea va permite deschiderea bazinelor exterioare care, anul acesta, au fost vopsite în alb – cel mare, și în albastru – cel pentru copii.

Ideea cu vopsirea bazinului mare în alb nu e rea. Cu toate că apa nu va mai avea astfel culoarea specifică unei piscine, va fi mult mai ușor de observat dacă e curată sau nu.
 
Pentru copii, lângă piscina de mică adâncime, există și un mic loc de joacă cu un tobogan frumos camuflat între arbuști. 

Și piscina este prevăzută cu un tobogan, așa că cei mici cu siguranță nu se vor plictisi la Clujana.

Cei care vor să lenevească pe marginea bazinului sau să facă plajă au la dispoziție un gazon generos care a fost proaspăt tuns și curățat. Există și zone însorite, dar și zone cu umbră, așadar, de toate, pentru toți, după preferință!Pentru cei care vor să mănânce la ștrand există facilități pentru grătare și diverse minuturi care pot fi gustate pe terasa curată și decent amenajată.


Un minus care încă poate fi observat și anul acesta, care persistă de mai mulți ani, e reprezentat de dușurile exterioare care arată jalnic. 


Și gresia din jurul dușurilor este scorojită și ar necesita reparații capitale. Cum însă lucrările sunt în curs, poate vom avea surpriza ca, până la deschiderea ștrandului, și zona de dușuri să fie renovată.

Cabinele de schimb arată, de asemenea, preistoric, găsim același beton rece pe jos, aceleași bănci și aceiași pereți de lemn, care dau senzația de cabană de munte părăsită și nu de ștrand aflat în plin oraș de 5 stele (vorba vine!).


Toaletele erau astăzi în plin proces de curățenie, arătau acceptabil, dar inspirau același aer de cabană, ca și cabinele de schimb.


Așadar, per ansamblu, ștrandul Clujana, chiar dacă, nici după lucrările de întreținere, nu va fi unul cu mari pretenții, pentru cine va vrea să facă o baie și plajă în zilele caniculare de vară, va putea reprezenta o opțiune decentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *