FOTOGRAFILA

Cu cât mai incomod pentru clujeni, cu atât mai bine – așa e ”mobilierul” stradal plantat de ”dizainării” lui Boc în noile parcuri. Poate au vrut să-i facă o surpriză emoțională lui ”Șefu”: banca care seamănă cu un buștean așternut în fața casei la Răchițele

Imaginea cu monolitul din beton sau ce alt pietroi au catadicsit ”dizainării” lui Boc să pună ca ”loc de odihnă” sau ”mobilier” în proaspăt deschisul parc Armătura, devine simbolul non-administrației lui Boc. Dala și cataroiul (pietroiul), noul blazon al Clujului.

Mizeria pe care o vedeți plantată (măcat de data aceasta la umbră, nu în soare ca pe malul betonat al Someșului aproape navigabil), se numește bancă tip Klotz și este un bloc paralelipipedic din piatră sau beton (compact, cântărind multe sute de kg), fără spătar. Pe lângă că e singură pe o rază de câteva sute de metri, ceea ce obligă ca doritorii de odihnă să se înșire sfoară pe ea și să fie nevoiți să asculte taclalele altora, mai e și incomodă (fără spătar). Dar acesta este scopul non-administrației lui Boc de 18 ani: să facă Clujul cât mai incomod, cât mai nelocuibil și mai neprietenos, o scenă pentru diverse circoteci în aer liber și afaceri de cumetrie.

Mizeria din fotografie, despre care încă nu am aflat cât ”coastă”, să facem comparație de preț cu băncile normale, elegante, cu spătar din parcurile civilizate – și nici cine le-a livrat, să aflăm încârlândâcurile de partid, este practic o copie (în beton sau piatră) a unui buștean trântit în fața porții, la uliță, în Răchițele să se adune moșii și babele la bârfă. Măcar ăia aveau gardul de care să se sprijine.

Parcul Armătura a fost aproape recepționat luni de Primărie (adică mai are până la recepția finală) și deschis oficial publicului, în 17 iulie.

La vizita de partid și de primări organizată de municipalitate pe la ora 14.30,, Excelența Sa, Însuși El, Primarul Emil Boc, și-a invitat fotografii și echipa personală de filmare, să dea totul ”mumos” la ”bocălăi”, pe rețelele de socializare.

Publicul larg a fost asigurat că în acest parc mai sunt 413 copaci, dintre care 205 sunt arborii noi, plantați cu ocazia lucrărilor de modernizare. Despre malul Someșului, unde deja clujenii au semnalat pe parcusul lucrărilor că s-a renunțat la copaci și vegetație, Boc a ținut să spună că este vorba despre un exemplu de ”pajiște urbană”, în accepția arhitecților. mai lipseau niște gâște și un copil să le mâne la păscut pentru a completa idilicul zonei.

Care este părerea clujenilor despre ”pajiștea urbană” a lui Boc o puteți citi mai la vale:

Și, firește, ceea ce s-a randat, nu pușcă de nicio culoare cu ceea ce s-a livrat.

Restul gargarei festiviste o puteți urmări, cu multă lămâie, în chiar ”vidioul” oficial al lui Boc. Cu tot cu indicațiile prețioase adresate echipei de filmare: ”Întoarceți-vă și voi să se vadă copacii”…

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/videos/215793561428071/

PS: Remarcați zâmbetul tâmp al umbrelor lui Boc.

 

Foto: Adela Dehenes?Clujul Civic