Politica

Csoma Botond candidează pentru un nou mandat de deputat. UDMR Cluj nu prea e mulțumită de relația cu Boc. Ca-n familie…

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat, pentru Cluj24, că va candida pentru un nou mandat de deputat şi că în judeţ, UDMR vrea cel puţin să păstreze numărul de 10 primari şi 19 viceprimari, precum şi funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Cluj.

„Voi candida la alegerile parlamentare pentru un nou mandat de deputat de Cluj, sunt şi preşedintele organizaţiei judeţe a UDMR şi, în acest sens, eu mă aştept să avem cel puţin un deputat şi un senator, ceea ce avem şi acum.

În privinţa alegerilor locale, să avem cât mai mulţi consilieri locali şi judeţeni şi, desigur, să avem viceprimari şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean”, a spus Csoma Botond.

De asemenea, UDMR îşi propune să aibă doi europarlamentari, precum şi cel puţin 10 posturi de primar şi 19 de viceprimar.

„La alegerile europarlamentare vrem să trecem pragul, să avem cel puţin doi eurodeputaţi, cum am avut şi până acum.

Numărulconsilierilor locali din judeţ nu-l cunosc exact, dar avem 10 primari şi 19 viceprimari şi sper să menţinem acest număr. La viceprimari e întotdeauna în funcţie de acordul politic pe care îl ai la nivel local şi majorităţile care se configurează în consiliile locale”, a menţionat Csoma Botond, conform sursei citate.

Ca reacție la ce a declarat zilele trecute Emil Boc, că bugetul municipiului pentru 2024 este cel mai mare din istoria oraşului şi că acest lucru, şi proiectele aflate în derulare, „reflectă viziunea politică a alianței PNL – UDMR”, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă este nemulţumită.

„În anumite privinţe sunt mulţumit, în anumite privinţe nu sunt mulţumit, dar, ştiţi şi dumneavoastră, şi într-o căsnicie mai există asperităţi, fricţiuni. Dar, noi avem o istorie lungă la Cluj cu PNL, îniainte cu PDL. Sunt unele chestiuni în care nu sunt mulţumit…”, a spus Csoma Botond.

Csoma Botond a enumerat câteva lucruri de a cărot evoluţie nu este mulţumit:

„Şi faţă de infrastructură, vă spun sincer, şi asta de mai multe ori am spus: că nu s-a făcut centura. Nu vreau să mă sustrag, că şi UDMR a fost acolo. Eu am devenit consilier local în 2006 şi atunci am discutat pentru prima oară de centrura metropolitană sudică şi nici până acum nu s-a construit, în 2024, nu s-a construit niciun metru.

Referitor la metrou, nu spun că ar avea nevoie Clujul de un metrou, dar, dată fiind această experienţă cu centrura metropolitană, că nu am fost în stare s-o construim în atâţia ani, sunt un pic sceptic şi în privinţa metroului, vă spun sincer.

În privinţa dezvoltării în infrastructura locală a municipiului Cluj-Napoca sunt nemulţumit. Aici e şi pasajul peste calea ferată la Tăietura Turcului. Ştiţi şi dumneavoatsră ce ambuteiaje se formează zilnic, acolo. Nu s-a putut rezolva această problemă, însă un arhitect mai bătrân mi-a spus că proiectul exista de pe vremea comuniştilor”.