Din oras

Criza de materiale la buletine. O saptamana s-au facut doar urgentele

Clujenii care au vrut sa isi faca o carte de identitate noua in ultimele zile au avut parte de o amanare cauzata de lipsa materialelor necesare pentru acestea. In ultima saptamana doar cazurile urgente au fost preluate de Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor (DJEP).

“Mi s-au furat actele si am nevoie de un buletin nou. La ghiseu mi-au spus ca nu imi pot face pentru ca nu au plasticul necesar. Lucrez in strainatate si trebuie sa plec din tara in curand, iar cand le-am explicat situatia m-au luat. Au mai gasit un pic de plastic. Se pare ca daca dovedesti ca este o urgenta, te ajuta”, ne-a spus unul dintre zecile de clujeni care apeleaza zilnic la serviciile Directiei de Evidenta a Persoanelor.

Reprezentantii institutiei au explicat pentru Ziar de Cluj ca situatia a fost doar una temporara si ca s-a rezolvat problema materialelor.

“Cam o saptamana am avut aceasta problema, iar acum ea nu mai exista. Noi oricum nu am depasit termenul legal de 30 de zile pentru eliberarea actelor de identitate. In loc de 5 zile cum se elibera pana acum, termenul de asteptare a fost de 15 zile, fapt datorat si volumului crescut de lucru din aceasta perioada”, ne-a declarat Mihaela Sisiu, directorul executiv al DJEP.

In lunile de vara la ghiseele DJEP se prezinta un numar mult mai mare de cetateni, avand in vedere ca se intorc in tara si multi care lucreaza in strainatate si vor sa isi rezolve problemele cu actele in aceasta perioada. In plus responsabilitatea achizitiei materialelor necesare pentru cartile de identitate nu ii revine DJEP, acestea fiind trimise de la Bucuresti.

“Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date ne furnizeaza de la Bucuresti materialele. Ne-au anuntat sa solutionam doar urgentele, asa ca timp de o saptamana asa am facut. Pe cei care aveau bilete de avion sau trebuiau sa se interneze in spital i-am luat cu prioritate. Am incercat sa ii multumim pe toti si nu am depasit termenul legal”, a mai subliniat Sisiu.

Foto: servuspress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *