Eveniment

Cristian Matei pe urmele lui Emil Boc: Turda, noua Veneţie a Clujului

Scris de 1083

La fel ca şi în Cluj-Napoca, lucrările de mântuială făcute la “modernizarea” drumurilor, subdimensionarea canalizărilor prin creştere numărului de unităţi de locuit racordate la acestea, fără studii de fezabilitate, au transformat unele zone din Turda într-o mică Veneţie după ploile de miercuri. Cetățenii orașului spun că e o bătaie de joc din partea edilului Cristian Matei.

O femeie din Turda a filmat diferenţa de nivel dintre canalizare şi trotuar de pe strada ei, iar filmarea arată clar că apa nu o poate lua la deal, spre canal, ci numai la vale. Aceasta dă vina pe primar că recepţionează lucrări făcute în batjocură.

“Asta-i România lucrului bine făcut! Aşa arată strada noastră după ploaie, nămolită. Trebuie să spălăm trotuarele că nu putem intra în curte. Plătim apa să-i spălăm primarului străzile. Străzi făcute înclinate, fără rigole, fără scurgeri.

Rigola o făcut-o sus, nu jos, unde-i strada, unde-i trotuarul. Îi foarte frumoasă, stradă înclinată, parcă-i domnul primar după ce o luat câteva pahare. N-are unde să se scurgă apa. Canalele sus făcute, pe trotuar n-avem un loc de scurgere.

La recepţie nu se prezintă nimeni să recepţioneze lucrarea. Să vadă cum o făcut. Ziua trece, leafa merge, noi cu drag muncim! Batjocură or făcut aici, de doi ani de zile n-or fost în stare să termine strada”, spune o turdeancă într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a PMP Turda.

Turdenii sesizează, la prima ploaie serioasă de anul acesta, calitatea proastă a lucrărilor făcute, cu scurgeri care nu funcționează și cu apă care se adună pe trotuare și pe spațiul verde, iar apoi se infiltrează pe sub case. Cetăţenii municipiului sunt tot mai deranjați de modul în care s-au cheltuit banii europeni, cu lucrări de slabă calitate, iar Primarul Matei Cristian nu spune nimic.

“Încă un exemplu de bani europeni prăduiți cu lucrări de proastă calitate!
Turdenii sesizează, la prima ploaie de anul acesta, calitatea proastă a lucrărilor făcute, cu scurgeri care nu funcționează și cu apă care se adună pe trotuare și pe spațiul verde, iar apoi se înfiltrează pe sub case.
Turdenii sunt tot mai deranjați de modul în care s-au prăduit banii europeni, cu lucrări de slabă calitate, iar Primarul Matei Cristian nu spune nimic! Știm cu toții de ce, nu?! Câte procente?!
Chiar nu mai aveți pic de rușine?! După ce angajații Primăriei s-au chinuit să atragă fonduri, prin proiectele pe care le-au făcut, vă bateți joc de bani și de turdeni în halul ăsta?!”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 7 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 8 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 9 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 9 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 11 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 12 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 13 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 23 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE