Politica

Cristian Ciuta, șeful TNL Cluj care a distribuit pliante false cu USR, candidează pentru funcția de consilier județean, după ce anul trecut a fost exclus din partid. Emanuel Ungureanu – USR: "PNL Cluj e condus de o haită"

Unul din cei doi tineri liberali care au distribuit anul trecut pliante cu sigla USR și PLUS, care conțineau texte aberante atribuite în mod intenționat alianței, candidează pe un loc eligibil de consilier local la alegerile locale. După incidentul din 2019, Cristian Ciuta și Alex Piticar au fost excluși din PNL, dar au fost primiți înapoi și, mai mult, candidează la alegerile locale.

Anul trecut, Alianța USR PLUS a reacționat imediat, condamnând această dezinformare și cerând să se ia măsuri împotriva celor care au distribuit falsele materiale politice. Reprezentanții USR susțin că au depus plângere penală încă din primăvara anului trecut pentru acel incident, dar cercetările continuă încă, fiind încetinite de apariția pandemiei în acest an.

Cei doi făptași au fost înregistrați, iar identitatea lor a devenit cunoscută: Cristian Ciuta, liderul Tineretului Național Liber (TNL) Cluj și un ajutor de-al său, Alex Piticar.

Ambii tineri liberali dețineau posturi obținute datorită conexiunilor de partid. Cristian Ciuta era angajat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alex Piticar lucra la una din bazele sportive deținute de Primăria Cluj-Napoca.

În urma presiunii mediatice, liderii locali ai PNL Cluj au reacționat, declarând că cei doi vor fi sancționați:

„Îmi pare rău de cele întâmplate, nu suntem de acord cu asemenea practici. Adversarul nostru este PSD, nu USR. Oricine poate pune mâna să demoleze acest partid este binevenit. În ce priveşte acţiunea de la Cluj, acolo este vorba despre câţiva membri ai TNL, care au făcut o mare greşeală şi au acţionat pe cont propriu, nicidecum în numele şi având acordul partidului. Vom discuta în Biroul partidului acest caz şi vom lua măsurile care se cuvin împotriva lor”, spunea anul trecut Dan Tarcea, președintele PNL Cluj și viceprimar la Cluj-Napoca.

După câteva zile, Biroul Executiv al Tineretului Naţional Liberal Cluj a trimis un comunicat presei prin care afirma că cei doi au fost excluși din partid:

„Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal”, se arată în textul liberalilor.

Potrivit presalocala.ro, a trecut un an și iată că liberalii clujeni au impresia că lumea a uitat acest incident. Cristian Ciuta apare pe actuala listă de candidați la Consiliul Județean Cluj, pe locul 13, adică pe o poziție eligibilă, având în vedere procentele estimate ale PNL la nivel județean.

Cu alte cuvinte, șeful tinerilor liberali a fost atât de drastic sancționat și exclus din partid încât va deveni consilier județean din partea PNL.

Emanuel Ungureanu, deputat USR și candidat la Primăria Cluj-Napoca este de părere că PNL Cluj este un grup de tip mafiot în care cei care execută ordinele sunt răsplătiți cu posturi și funcții cheie. 

„PNL Cluj e condus de o haită. Am spus asta de foarte mult timp. Nu avem de-a face cu un partid când vorbim de PNL Cluj ci de un grup de tip mafiot. În mod clar în clipa în care acel grup mafiot a dat o comandă să fie linșat USR prin aceste pliante false, cei care au făcut mizeria ca să tacă ar fi trebuit să fie răsplătiți cumva și au fost răsplătiți cu un post călduț la baza sportivă Gheorgheni, cu o sinecură de partid și acum cu un loc pe liste.

PNL Cluj nu are nimic de a face cu ideea de partid, de democrație, de interes comunitar. E o gașcă care pune mâna pe putere și apoi cei care luptă pentru asta sunt răsplătiți cu posturi calde la stat. Așa că ce se întâmplă cu Ciuta e în logica lucrurilor. Faptul că el este pe listă arată că PNL Cluj îi răsplătește pe cei care execută ordinele. Acele pliante nu puteau fi distribuite fără aprobarea lui Tarcea și a lui Buda.

Are rost să întreb de ce Poliția nu a acționat pentru acel fals? Nu se mai întâmplă absolut nimic”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Emanuel Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *