Justitie

Crin Bologa și Marius Voineag, cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror-șef DNA, susţin marți interviul la Ministerul Justiției

Cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin interviul, marţi, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres. Vor da interviu actualul şef al DNA, Crin Bologa, şi Marius Voineag, procuror în cadrul Direcţiei.

  • Crin Bologa urmează să susţină interviul de la ora 10,00, în timp ce Marius Ionuţ Voineag este programat pentru ora 12,00.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la data de 27 februarie, iar propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM la aceeaşi dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

În ultimii 3 ani, sub conducerea lui Crin Bologa, DNA l-a trimis în judecată pe fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, pentru o mită de peste 800.000 de dolari și pe fostul președinte al Camerei Deputaților și ex-lider PSD Liviu Dragnea în dosarele ”Vizita în SUA la Trump” și ”Tel Drum”. DNA a mai trimis în judecată foști miniștri precum Adrian Chesnoiu de la Ministerul Agriculturii sau Niculae Bădălău de la Ministerul Economiei.

Marius Voineag este adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la PG a intrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri. Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.