In vizor

Cresc, pe hârtie, atribuțiile Cluj Innovation Park, societatea Primăriei care ani la rând a administrat un mare nimic

Cluj Innovation Park, societatea care administrează obiectivele Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM, va avea câteva atribuții în plus, după ce ani la rând directorii au încasat salarii babane degeaba, cele două obiective fiind nefuncționale. Abia în 2020 compania a avut profit, după șase ani consecutivi de pierderi pe bandă rulantă. Societatea este condusă de Alexandru Coroian, care a încasat aproape 1 milion de lei din salarii de la stat de când se află la conducere.

Societatea Cluj Innovation Park care abia anul trecut a reușit să facă un profit minuscul de 52.200 euro va avea în administrare și a trei laboratoare de high-tech. Teoretic, sarcinile de muncă ale șefilor și societății ar putea fi mai multe, dar practic sunt șanse foarte mari ca aceștia să mimeze munca pe bani mulți.

În ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta va fi votat un proiect de hotărâre care prevede atribuirea laboratoarelor în administrarea Cluj Innovation Park. Este vorba despre laboratoarele Design Development, Machine Learning and Automation și CGI & VFX. Prin cele trei laboratoare „se urmărește promovarea unor specializări inteligente în sprijinul industriilor cu potențial de exploatare a creativității, precum și pentru dezvoltarea unor servicii conexe pentru susținerea competențelor necesare tranziției la locul de muncă”.

În administrarea Cluj Innovation Park intră și echipamentele cumpărate pentru cele trei laboratoare.

„Crearea și dotarea celor trei laboratoare susține dezvoltarea unor noi produse și servicii pe lanțul de valoare în industria cinematografică/proiectare/animație (CGI & VFX), în industria mobilei (design development), precum și în sectorul automatizare/inteligență artificială (Machine Learning and Automation)”, scrie în proiectul de hotărâre.

Ziar de Cluj a urmărit permanent activitatea Cluj Innovation Park și a șefilor acestei societăți și va face acest lucru în continuare. Anul trecut vă arătam că bugetul local al municipiului Cluj-Napoca a fost secătuit, în ultimii opt ani, de 1.749.508 lei pentru salariile directorilor și membrilor Consiliului de Administrație al Cluj Innovation Park, o societate care a avut pierderi șase ani la rând din cauză ca a administrat centrele CREIC și TEAM, care nu au produs absolut nimic timp de aproximativ 6 ani. O parte din persoanele care conduc Cluj Innovation Park sunt membri PNL sau prestează anumite servicii pentru PNL. Bugetul local a fost păgubit și din cauza alunecărilor de teren care au dus la deteriorarea clădirilor, a căilor de acces, dar și la prelungirea până în decembrie 2021 a finalizării lucrărilor la drumul de acces cu patru benzi, în lungime de doar 1,6 kilometri. Societatea Cluj Innovation Park a fost înfiinţată în 2014.

Citește și:

Plătiți REGEȘTE să facă NIMIC timp de ȘAPTE ANI: Directorii Cluj Innovation Park au încasat peste 1,7 MILIOANE LEI din bugetul local în perioada 2014-2020

Cum sunt răsplătiți, din bani publici, cărătorii de geantă ai lui Boc. Azi: Alexandru Coroian, directorul Cluj Innovation Park: „decât” 1 MILION LEI din salarii, în șapte ani

Cum arată un drum care se termină nicăieri, cu lungimea de numai 1,6 kilometri, pe care Primăria Cluj-Napoca l-a construit în șase ani – FOTO & VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *