In vizor

Creșa din Florești a intrat în reparații, deși nu a fost folosită niciodată

Părinții din Florești au așteptat cu entuziasm finalizarea lucrărilor la creșa din Florești. Acestea au fost încheiate anul trecut însă nici până azi nu a fost deschisă pentru copii. Inițial nu a fost găsit personal care să fie angajat, apoi a venit pandemia. Părinții au tot fost duși cu zăhărelul de către autoritățile locale, dar creșa a rămas închisă.  

Acum, clădirea care nu a fost folosită niciodată are deja nevoie de reparații. În aceste zile se înlocuiesc țiglele.  

”În urmă cu un an Creșa din Cetatea Fetei era inaugurată de actualul primar. Cum în Florești actuala administrație locală face inaugurarea, ca, mai apoi, să gândească ce mai are de făcut, pentru ca aceasta să funcționeze și să poată primi copii. S-au făcut înscrieri, dar nu aveau personal. Au început să facă angajări dar și-au dat seama că a trecut prea mult timp de la prima înscriere a copiilor și trebuie să facă din nou înscrieri. Șirul poveștii este stufos. În timp ce părinții așteaptă cu nerăbdare să-și ducă copiii la noua creșă, aceasta a intrat în reparații. Se înlocuiesc țiglele de pe acoperiș”, sesizează un locuitor din Florești.  

Creșa finalizată, dar neutilizată de către copii 

Părinții au fost invitați să îi înscrie pe copii, primind promisiuni că creșa va fi deschisă, însă termenele avansate s-au tot modificat. Părinții s-au săturat deja să dea telefoane la primărie și nimeni să nu poată să le dea un răspuns concret.  

”S-au făcut înscrieri anul trecut, dar copiii nu au fost nici măcar un minut la această minunată creșă. Peste tot s-au făcut înscrieri la creșele de stat, la noi nu se știe. În fiecare săptămână sun la primărie. Fără răspunsuri concrete. Cineva îmi zicea zilele trecute, ca deși capacitatea creșei este de 100 copii, nu se vor înscrie decât 30, ca să se păstreze distanțarea socială”, sesizează o mămică.

Primarul Șulea declara anul trecut că noua creșă cu o sută de locuri va deveni funcţională de la sfârşitul toamnei.

 „Creşa este gata, este frumos pictată, este pregătită pentru copilaşi şi veţi avea o surpriză în ceea ce priveşte modul în care vor fi primiţi copiii, astfel încât cei mici să nu simtă momentul despărţirii de părinţi, ci, din contră, să aibă un moment de bucurie că au revenit sau vin acolo”, a declarat primarul comunei Floreşti – Horia Şulea. 

Valoarea investiție pentru creșă a fost de 3 milioane de lei. Chiar dacă de la demararea lucrărilor s-a tot anunțat că această creșă va avea o capacitate de 200 de locuri, la inaugurarea de anul trecut, surpriză, creșa are doar 100 de locuri. 

De atunci însă nu au reușit să angajeze personalul necesar pentru a putea deschide creșa, însă promisiuni au tot existat. Creșele s-au deschis din 1 septembrie, dar în Florești abia acum se fac lucrări de reparații. Dacă până la urmă va fi deschisă nu se vor putea bucura de ea decât un număr mic de copi, capacitatea creșei fiind redusă din cauza distanțării sociale impuse de pandemie. Se pare că nici măcar campania electorală nu a fost un imbold suficient de puternic pentru primarul Șulea, pentru a face eforturi să pună creșa la dispoziția copiilor. 

Dacă tot era nevoie de reparații acestea puteau fi demarate pe perioada verii și nu când copiii trebuiau deja să meargă la creșă. Probabil e o altă scuză pentru incompetența administrației locale care nu reușește să deschidă o clădire finalizată în urmă cu un an.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *