In vizor

Cosurile de gunoi au devenit un lux in Cluj-Napoca

Nu mai este o noutate faptul ca pe strazile clujene lipsesc aproape cu desavarsire cosurile de gunoi. In timp ce pe unele artere intens circulate nu exista deloc sau le gasesti la distante kilometrice, pe o raza de o suta de metri in apropierea primariei Cluj-Napoca s-au montat pe stalpi nu mai putin de 15 cosuri de gunoi. Administratia locala este depasita de situatie si spera ca situatia va fi reglementata dupa adjudecarea licitatiei pentru salubritate.

Pe intreaga lungime a strazii Cardinal Iuliu Hossu exista doar trei tomberoane de gunoi montate pe stalpi. Fiind o strada  intens circulata, pietonii nu au alta solutie decat sa arunce mizeria in Canalul Morii.

Un caz asemanator  poate fi intalnit si pe strada George Cosbuc, unde este amplasat un singur loc de depozitare a deseurilor montat pe stalp, si acela in fata cladirii Agentiei Judetene pentru Ocuparea  Fortei de Munca Cluj.

„Vin dinspre parc, de unde mi-am cumparat un sandwich. Nu am avut unde sa arunc resturile. E bataie de joc sa nu ai cosuri de gunoi macar la 150 de metri distanta unul de altul. Cred ca nu le pasa de cum arata orasul cu atatea mizerii aruncate pe jos”, a afirmat Monica Rusu.

Pe strazile Campului si Izlazului au disparut cosurile de gunoi dupa reabilitarea trotuarului de pe Campului. Daca o iei spre centrul orasului, de pe Calea Manastur si pana la intersectia cu starda George Cosbuc exista doar  amplasamnete pentru gunoiul pietonilor.

„Eu nu arunc tigari pe strada, dar nici asa nu e normal, sa mergi sute de metri cu tigara stinsa si sa nu ai unde sa o arunci. Am vazut cum au dat jos cosurile de gunoi sparte si nu le-au mai inlocuit. Probabil vor sa faca economie”, a afirmat Cristian, locuitor pe Calea Manastur.  

Reprezentantii primariei Cluj-Napoca se spala pe maini cand vine vorba de aceasta problema. Totodata, angajatii primariei dau  vina pe firmele de salubritate care opereaza in municipiu, spunand ca acestora le revine sarcina de a monta si inlocui cosurile de gunoi distruse.

„Montarea si intretinerea cosurilor de gunoi revine in totalitate firmelor de salubritate. Noi, primaria, in baza sesizarilor cetatenilor, solicitam firmelor care se ocupa de curatenia stradala repararea sau inlocuirea cosurilor de gunoi de pe strazi. Exista, din pacate, multe acte de vandalism, in special in zona centrala a orasului unde grupuri de persoane aflate in stare de ebrietate distrug cu rea credinta aceste cosuri de gunoi. Pe strazile aflate in reabilitare, acolo unde se inlocuiesc stalpii, vor fi montate cosuri de gunoi pe fiecare stalp, insa dupa finaliarea lucrarilor. Dupa adjudecarea licitatiei pentru salubritate lucrurile vor intra in normal”, a declarat Iulia Persa, sefa Biroului Mass Media din cadrul primariei Cluj-Napoca.

Lipsa de interes a firmelor de salubritate care opereaza in oras pare sa fie pusa pe seama licitatiei pentru curatenia stradala aflata in plina desfasurare. Conform surselor Ziar de Cluj,  se pare ca nici de data aceasta licitatia nu va putea fi adjudecata, ceea ce va duce la refacerea acesteia ca urmare a unor neintelegeri de ordin tehnic intre operatorii de salubritate si primaria Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *