In vizor

Coșmarul șoferilor clujeni continuă: o singură bandă pe 21 Decembrie

Lucrările de modernizarea de pe strada 21 Decembrie crează blocaje în trafic care se întind din cartierul Gheorgheni până în zona centrală. Un drum care altă date se făcea în 15 minute, acum e nevoie de cel puțin o oră. 

Situația este pe care să se înrăutățească și mai mult după ce muncitorii au delimitat o singură bandă de circulație, urmând ca pe restul străzii să demareze lucrări de modernizare. 

Unii șoferi optimiști speră ca aceste lucrări vor fi finalizate în acest week-end însă la ritmul de lucru cu care ne-au obișnuit firmele de casă ale Primăriei este puțin probabil. Pe de altă parte, traficul de pe strada 21 Decembrie nu va mai reveniniciodată la normal, având în vedere că s-a renunțat la o bandă de circulație.

„21 decembrie va ramane un dezastru multi ani. Acolo s-a renuntat la 1 banda circulatie. Se fac benzi de biciclete si autobuse pe ambele sensuri. Parcarea de la biserica dispare.Suntem binecuvantati sa stam in trafic cu orele pe strada asta si pe toate care se intersecteaza cu ea”, explică un șofer clujean.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că vor fi demarate lucrările de frezare a asfaltului de pe carosabil pe sectorul cuprins între strada Buftea și strada Constanța, cu excepția benzii dedicate transportului în comun pe direcția dinspre centru spre aeroport. După finalizarea lucrărilor de frezare a asfaltului, în funcție de condițiile meteo, vor fi aplicate două straturi de asfalt: stratul de bază și stratul de legătură (binder), peste care vor fi aplicate marcaje galbene pe varianta definitivă de proiect, urmând ca stratul de uzură să fie aplicat ulterior.

Între perioada de realizare a lucrărilor de frezare și așternere a primului strat de asfalt, separarea benzilor și a sensurilor de circulație va fi realizată cu balize unidirecționale de către constructor (SC DIFERIT SRL).

Culoarele pietonale nu vor fi afectate de aceste lucrări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *