Din oras

«Coșciug» – Lucrările la hotelul de pe Avram Iancu se apropie de final. Administrația Boc a mai pus o dată Clujul pe harta lumii în materie de urbanism

Clujul are un nou motiv de mândrie. Șantierul mult hulitului hotel de pe str Avram Iancu se încheie, scriptic, la final de Mai 2022. Cu această nouă realizare urbanistică, Clujul a fost înscris pe primul loc în topul construcțiilor verzi-eco-smart din zone istorice, iar orașe precum Barcelona, Paris, Roma, Madrid, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Atena, Stockholm, Dublin, Munich, Lyon, Dortmund, Marseille rămân la coada clasamentului imobiliar. 

Clujul face parte, astfel, din topul celor „100 de orașe inteligente…”

Edilul Emil Boc anunța la finalul lunii trecute faptul că municipiul Cluj-Napoca face parte dintr-un top select al orașelor europene smart.

Hotel «Coșciug» – o «realizare» smart

Inițiate în mai 2019, lucrările la hotelul amplasat pe str Avram Iancu, într-o zonă cu puternică încărcătură istorică – o investiție privată acceptată până la urmă de administrația Boc după ce proiectul a trecut de condițiile «draconice» din comisiile de urbanism – se apropie de termenul final.

Astfel, la sfârșitul lunii mai 2022, construcția mega proiectului «istoric» ar putea fi încheiată.

Cel puțin acesta este termenul înregistrat pentru realizarea obiectivului.

Clujul va avea un nou motiv de mândrie în materie de urbanism: un hotel care «va face cinste» administrației Boc.

Și, desigur, orașului.

Chiar dacă este vorba de o investiție privată, pe drept cuvânt proiectul aprobat de autoritățile clujene reprezintă o realizare urbanistică à la Cluj.

Proiectul revoluționar ar putea figura, pe bune, pe lista realizărilor administrației locale – pe lângă viitoarea centură metropolitană, viitorul metrou, viitoarea parcare din Piața Timotei Cipariu sau alte obiective realizate de administrația penelistă a Clujului în 18 ani de mandate consecutive.

Află mai multe detalii pe acest subiect – CITEȘTE ȘI: “Hotelul Coșciug” de pe strada Avram Iancu se schimbă. Arhitecții din Primărie au discutat cu proiectanții clădirii
Inițial, construcția a stârnit revolta istoricilor și a intelectualilor clujeni, care au semnalat că o secțiune importantă din zidul istoric medieval din Cluj și prima grădină botanică din epoca barocă au fost distruse de clădirea viitorului hotel.
Lipsa de încadrare estetică a noului imobil a reprezentat de asemenea un aspect important al dezbaterii pe acest subiect, dar până la urmă construcția a înaintat cu mici modificări.

În final, administrația Clujului a înțeles că noul hotel va reprezenta un motiv de mândrie, iar Clujul va fi pus pe harta lumii urbanistice.