Din oras

Corina Crețu, apel către Ministerul Transporturilor: "Depuneți proiecte mature, care să fie finanțate. Bani europeni există, România riscă să piardă finanțări "

Comisarul european pentru politică și dezvoltare regională, Corina Crețu, a lansat, astăzi, un apel public către Ministerul Transporturilor să depună proiecte mature pentru finanțare europeană. 

„Infrastructura de transport este problematică în România. Aici, România   pierdut bani și observăm că birocrația nu s-a redus. Ultimul proiect depus spre analiză este proiectul de metrou Gara de Nord – Otopeni și în rest nu mai sunt prioiecte noi, înafară de fazarea proiectelor de apă și canalizare. Fac un apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature, Sibiu – Piteşti, Piteşti – Constanţa, podul de la Brăila. Avem bani să începem din această perioadă de programare studiul de fezabilitate pentru autostrada Montana. Avem bani din Programul Operaţional de Infrastructură Mare, sunt surprinsă că toţi primarii îmi spun că nu sunt bani, dar la CE ultimul proiect sub analiză este metroul Gara de Nord – Otopeni”, a spus Corina Crețu, aflată într-o vizită de lucru în Cluj-Napoca, unde a participat la un dialog cu cetățenii

Comisarul european Corina Crețu a mai spus că la nivelul Comisiei Europene s-a constatat un fenomen şi anume faptul că unele state membre adaugă, prin ghiduri, tot felul de condiţionalităţi în plus faţă de regulamentele europene.

„Avem întârzieri în toate statele membre, datorită adoptării târzii a legislaţiei privind perioada 2014 – 2020 şi spun că trebuie să învăţăm din lecţiile trecutului”, a explicat Corina Creţu.

Corina Crețu a participat, vineri, alături de comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan,la o dezbatere publică, în dialog cu cetățenii, despre viitorul Europei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *