Anchete

Cordos: Nu am nicio legatura cu acuzatiile DNA, nu am facut nimic ilegal, nu am dat nicio informatie

Scris de 591

Senatorul Alexandru Cordos a oferit prima declaratie pentru presa locala dupa anuntul potrivit caruia este urmarit penal in dosarul informatiilor divulgate de la DNA, publicatiei Ziar de Cluj:

“Am 11 fini, din care cu patru perechi tin legatura foarte strans. Intotdeauna familia a fost separata de activitatile profesionale pe care le desfasor eu sau pe care le desfasoara ei. Referitor la acuzele DNA, pot sa afirm cu tarie ca nu am nicio legatura cu ele, nu am primit si nu am divulgat nicio informatie de la nimeni, stiu ce am facut si ce n-am facut”, a spus senatorul Cordos, care a refuzat sa raspunda la intrebarea daca a fost chemat la DNA Cluj pentru audieri.

“Prefer sa raspund doar atat: sunt nevinovat”, a subliniat Cordos.

Declaratia lamuritoare a senatorului, obtinuta de un jurnalist local este cu mult mai edificatoare decat penibilul comunicat trimis la 10 minute de la oficializarea anuntului de catre DNA de la biroul de presa al PSD. In contextul in care avem precedentul Iuoras, sa spui intr-un comunicat de partid ca senatorul Alexandru Cordos este o persoana care isi va dovedi nevinovatia, cand Mihnea Iuoras spunea acelasi lucru acum doua luni, este cel putin o lipsa de profesionalsim in comunicarea publica. Potrivit senatorului Cordos, acesta nu a fost consultat de partid inainte de alcatuirea comunicatului.  

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, spune ca isi sustine colegul de partid in acest moment, despre care crede, pana la proba contrarie, ca este nevinovat.

 “Cordos spune ca nu are nicio problema, am vorbit eu cu el. Sustine ca este nevinovat si o sa-si sustina nevinovatia”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Remus Lapusan, seful PSD Cluj.

Fostul ofiter DNA Valentin Tatar a recunoscut de doua ori ca a oferit informatii nedestinate publicitatii, dar si ca a avut o alta tentativa de a oferi acest gen de informatii. Ioan Oleleu, Remus Lapusan si Alexandru Cordos ar fi doar o parte dintre oamenii care ar fi primit informatii de la ofiterul DNA Valentin Tatar, potrivit unor surse Gazeta de Cluj.

“Nu stiu despre ce e voba. Sunt simple informatii, date pe surse, simple minciuni, eu nu am primit nicio informatie”, sustine Lapusan.

Foto: psdcluj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 16 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 16 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 17 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 17 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 19 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 19 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 20 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 21 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 21 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 21 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE