Din oras

Copiii evacuați din Grădinița Parfum de Tei vor avea sediu nou abia peste un an. Primăria știa de retrocedare de câțiva ani

126 de copii sunt redistribuiți la alte grădinițe, după ce clădirea în care funcționa grădinița lor a fost retrocedată comunității evreilor din Cluj-Napoca. Administrația publică locală știa de situația acestei clădiri, dar ani la rând nu a mișcat un deget pentru relocarea copiilor. Abia acum când proprietarii imobilului s-au prezentat cu notificarea de evacuare, conducerea Primăriei a căutat sediu nou pentru preșcolarii evacuați. Problema majoră este că imobilul are nevoie de lucrări de amenajare, care vor dura un an.

Grădinița Parfum de Tei de pe strada Horea nr. 23 a primit ordin de evacuare ca urmare a unei decizii judecătorești. Părinții copiilor au fost notificați abia la sfârșitul lunii august, deși conducerea Primăriei știa despre situația imobilului de mai mulți ani. Abia în ședința de Consiliu Local de marți, 10 septembrie, va fi supus votului consilierilor locali un proiect de hotărâre pentru reamenajarea clădirii în care vor fi mutați copiii.

„Având în vedere situația dificilă în care se află Grădinița cu program prelungit Parfum de Tei cu privire la dispunerea evacuării spațiului în care funcționează situat pe strada Horea nr. 23 Cluj-Napoca, care aparține comunității evreilor din Cluj-Napoca, cultul mozaic și închiriat către Grădinița cu program prelungit Parfum de Tei cu contract nr. 253/05.08.2012, prelungit prin acte adiționale până la data de 30.04.2018, perioadă după care s-a făcut notificarea comunicată prin poștă la data de 31.05.2019 prin executor judecătoresc ca în termen de 30 de zile să se evacueze spațiul. Urmare a refuzului Grădiniței Parfum de Tei de a părăsi spațiul, comunitatea evreilor a dispus cererea de chemare în judecată înregistrată la data de 04.07.2019 către Judecătoria Cluj-Napoca. Ținând cont de aceste aspecte, s-a găsit soluția de relocare a grădiniței în imobilul situat pe strada Gării nr. 4”, se arată în proiectul de hotărâre.

Valoarea investiției este de aproape 13,3 milioane lei, fără TVA. Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni. În tot acest timp, copiii vor fi mutați în alte grădinițe.

„Prin prezentul proiect se dorește modificarea funcțională a acestei clădiri cu regim de înălțime parter plus 4 etaje, în vederea amenajării unui spațiu de învățământ de tip grădiniță. Conform temei de proiectare se dorește modificarea funcțională a căminului în grădiniță cu bucătărie și săli de mese proprii. Noua funcțiune va avea săli de grupe amenajate în tot imobilul, mai puțin la parter unde va fi amenajată bucătăria și spațiile tehnice necesare funcționării”, mai este precizat în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *