In vizor

Aquapark la Cluj-Napoca? Ecologiștii clujeni nu sunt de acord: „Milităm împotriva construcțiilor haotice pe spații verzi, asemeni aquapark-ului”

Scris de 595

Cluj-Napoca va avea Aquapark, așa cum va avea și metrou: cândva în viitorul îndepărtat, sau niciodată.

Primăria a organizat o dezbatere unde au participat zeci de clujeni, pentru a stabili unde va fi amplasat ipoteticul Aquapark. Așa cum era de așteptat, ecologiștii au făcut front comun împotriva unui proiect teoretic inutil. De menționat că Primăria nu a participat la dezbatere. 

Ecologiștii de la SOS au exprimat, destul de tranșant, un punct de vedere: „Campania SOS Parcul Est atrage atenția de aproape un deceniu de importanța amenajării Parcului Est ca o zonă verde vitală pentru acestă parte a Clujului. Milităm pentru limitarea privatizării malurilor lacurilor și împotriva construcțiilor haotice pe spații verzi, asemenea aquapark-ului și a altor investiții imobiliare”. 

De asemenea, Ordinul Arhitecților din România, prin vocea Danielei Maier, președintele filialei Transilvania, a anunțat că se opune construirii unui Aquapark în Parcul Est: “OAR Transilvania nu susține aquapark-ul unde propunem Parcul Est! Mai mult, în colaborare cu Primăria, OAR caută locații mai potrivite. Pentru gândirea temei de concurs pentru amenajarea parcului, preș OAR Transilvania a propus o colaborare pluridisciplinară ca să implice grupuri diversificate de specialiști, dar și de cetățeni, care s-au implicat în campania SOS Parcul Est. SOS a propus chiar să facă parte alături de Primărie și OAR în echipa care stabilește tema de concurs pentru amenajarea parcului”.

În aceeași ordine de idei, mai mulți locuitori din zonă s-au arătat, la rândul lor, deranjați de ideea că un Aquapark ar putea fi construit în apropiere și cer despăgubiri din partea Primăriei Cluj-Napoca.  “O casă de avocatură a acționat în instanță municipalitatea pentru autorizarea ilegală a patru blocuri între cele două lacuri, pe spațiu verde, unde noi am propus Parcul Est. Două s-au construit, se speră blocarea celorlalte două“, au anunțat cetățenii.

Parcul Est se dorește a fi o oază de liniște și verdeață, care găzduiește cea mai mare populație de păsări din zonă. În aceste condiții, construcția unui Aquapark ar distruge parcul și i-ar schimba total scopul. De altfel, în ultima vreme și Emil Boc a făcut pași în spate și a mărturisit că nu există o locație clară pentru Aquapark.

Care e rostul unui Aquapark în Cluj-Napoca?

Primăria e pregătită să investească aproximativ 40 de milioane de euro într-un Aquapark la Cluj-Napoca, probabil pentru a nu pierde lupta de la distanță cu Oradea. E un proiect ipotetic, asemeni metroului care va fi construit peste 100 de ani. Inutil, în opinia multora, dar care va aduce o mână de voturi în plus la alegeri. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 11 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 13 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE