In vizor

Aquapark la Cluj-Napoca? Ecologiștii clujeni nu sunt de acord: „Milităm împotriva construcțiilor haotice pe spații verzi, asemeni aquapark-ului”

Cluj-Napoca va avea Aquapark, așa cum va avea și metrou: cândva în viitorul îndepărtat, sau niciodată.

Primăria a organizat o dezbatere unde au participat zeci de clujeni, pentru a stabili unde va fi amplasat ipoteticul Aquapark. Așa cum era de așteptat, ecologiștii au făcut front comun împotriva unui proiect teoretic inutil. De menționat că Primăria nu a participat la dezbatere. 

Ecologiștii de la SOS au exprimat, destul de tranșant, un punct de vedere: „Campania SOS Parcul Est atrage atenția de aproape un deceniu de importanța amenajării Parcului Est ca o zonă verde vitală pentru acestă parte a Clujului. Milităm pentru limitarea privatizării malurilor lacurilor și împotriva construcțiilor haotice pe spații verzi, asemenea aquapark-ului și a altor investiții imobiliare”. 

De asemenea, Ordinul Arhitecților din România, prin vocea Danielei Maier, președintele filialei Transilvania, a anunțat că se opune construirii unui Aquapark în Parcul Est: „OAR Transilvania nu susține aquapark-ul unde propunem Parcul Est! Mai mult, în colaborare cu Primăria, OAR caută locații mai potrivite. Pentru gândirea temei de concurs pentru amenajarea parcului, preș OAR Transilvania a propus o colaborare pluridisciplinară ca să implice grupuri diversificate de specialiști, dar și de cetățeni, care s-au implicat în campania SOS Parcul Est. SOS a propus chiar să facă parte alături de Primărie și OAR în echipa care stabilește tema de concurs pentru amenajarea parcului”.

În aceeași ordine de idei, mai mulți locuitori din zonă s-au arătat, la rândul lor, deranjați de ideea că un Aquapark ar putea fi construit în apropiere și cer despăgubiri din partea Primăriei Cluj-Napoca.  „O casă de avocatură a acționat în instanță municipalitatea pentru autorizarea ilegală a patru blocuri între cele două lacuri, pe spațiu verde, unde noi am propus Parcul Est. Două s-au construit, se speră blocarea celorlalte două„, au anunțat cetățenii.

Parcul Est se dorește a fi o oază de liniște și verdeață, care găzduiește cea mai mare populație de păsări din zonă. În aceste condiții, construcția unui Aquapark ar distruge parcul și i-ar schimba total scopul. De altfel, în ultima vreme și Emil Boc a făcut pași în spate și a mărturisit că nu există o locație clară pentru Aquapark.

Care e rostul unui Aquapark în Cluj-Napoca?

Primăria e pregătită să investească aproximativ 40 de milioane de euro într-un Aquapark la Cluj-Napoca, probabil pentru a nu pierde lupta de la distanță cu Oradea. E un proiect ipotetic, asemeni metroului care va fi construit peste 100 de ani. Inutil, în opinia multora, dar care va aduce o mână de voturi în plus la alegeri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *