Jos palaria

Copiii din Pata Rat au primit rechizite, cadouri si lemne de la femeile PSD

Mos Craciun a venit mai devreme pentru copiii, care locuiesc in Colina Verde din Pata Rat, dupa ce familiile lor au fost mutate aici, de pe strada Coastei. Organizatia Femeilor Social Democrate (OFSD) Cluj in frunte cu deputatul Aurelia Cristea, insotite de cativa tineri, i-au vizitat ieri pe micuti in centrul after-school pe care si l-au ridicat in aceasta vara.

In sala impodobita de copii cu ornamente facute chiar de ei si-a gasit loc si un brad, adus de musafiri, dar si un Mos Craciun timpuriu cu daruri pentru fiecare. Mai mult decat atat, centrul, botezat Pata Rat IT Cluster,  a fost conectat la reteaua de electricitate cu un contor separat, astfel ca nu mai trebuie sa apeleze la bunavointa vecinilor. Echipa deputatei de Cluj le-a dus micutilor si un camion cu lemne pentru foc.

“Am fost trista fiindca o sa treaca sarbatorile, stiu, si problemele acestor familii si ale acestor copii nu vor disparea. Dar noi ne vom intoarce aici, ii vom ajuta si-i vom sustine si in fata celor care ar trebui sa faca mult mai mult pentru ei. Nu se poate ca in atatia ani de cand au fost evacuati si aruncati pur si simplu la marginea orasului, administratia sa nu fi incercat sa dezvolte proiecte pentru a-i integra in comunitate iar copiilor de aici sa le fie oferite condiții decente de invațare.Vreau sa le multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au luptat sa le ofere minime conditii si drepturi copiilor de la Pata Rat: in primul rand parinților din Pata Rat care iși incurajeaza copii sa invețe, doamnei Claudia Greta, doamnei profesoare Eniko Vincze de la UBB, lui Istvan Szakats, lui Adrian Dohotaru si lui Liviu Alexa. Sunt cei care imi vin in minte in acest moment. Vreau sa le transmit ca vor avea in mine un partener. Si mai vreau sa le transmit tuturor celor interesati ca nu ma intereseaza daca acest gest al meu va fi interpretat ca unul electoral sau de imagine. E o problema atat de trista si care vorbeste despre insasi neputinta noastra de a iubi mai departe de prejudecati, de a trece peste ele. E vorba de viata unor oameni, si asta conteaza cel mai mult”, a scris Aurelia Cristea pe blog.

Pentru micul gest, care pentru comunitatea din Pata Rat conteaza enorm, Aurelia Cristea si OFSD merita astazi un Jos Palaria!

Foto: http://www.aureliacristea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *