In vizor

Contractul de deszăpezire și salubrizare stradală cu Rosal a fost prelungit. Doar tarifele sunt actualizate la nivelul anului 2017, restul prevederilor sunt la fel ca în 2005

Scris de 201

Vineri, a fost prelungit contractul de deszăpezire și salubrizare stradală pentru sectorul de oraș care revine în sarcina Rosal. De patru ani, se merge doar pe prelungire de contract din cauza contestațiilor care apar la fiecare rezultat al licitațiilor organizate. Doar sectorul de oraș care aparține companiei Brantner a fost atribuit la ultima licitație, organizată anul trecut.  

Proiectul de hotărâre privind prelungirea cu 90 de zile a contractului pentru salubritate stradală și deszăpezire cu Rosal a fost votat, vineri, fără niciun fel de dezbatere sau discuții în ședința de Consiliu Local. Astfel, jumătate din oraș va fi deszăpezit și în iarna aceasta tot de Rosal, firmă care se află în contract cu Primăria Cluj-Napoca încă din 2005. Inițial contractul a fost semnat pentru o perioadă de opt ani, a expirat în 2013 și de atunci se tot semnează acte adiționale de prelungire.

Cu toate că în proiectul de horărâre privind prelungirea contractului scrie că se mențin aceleași condiții stipulate în contractul încheiat în 2005, reprezentanții Primăriei spun că tarifele sunt cele stabilite în 2017. Este interesant faptul că tarifele sunt la nivelul anului 2017, iar restul prevederilor se mențin la nivelul contractului din 2005. Cu alte cuvinte, plătim tarife de 2017 pentru servicii la nivel de 2005.

“Din materialul studiat în ședința de Consiliu Local se poate observa că procedurile de achiziții sunt contestate în mod repetat. Practic, din câte am analizat, au fost trei proceduri de achiziție, fiecare dintre ele contestate. Pentru că la ultima procedură de achiziție, CNSC a admis, din câte am înțeles, parțial o contestație, a fost necesară această prelungire limitată la cel mult trei luni de zile pentru a asigura serviciul de curățenie și deszăpezire la începutul iernii, astfel încât clujenii să nu rămână fără acest serviciu până se clarifică litigiul în instanță. Tarifele sunt actualizate anual prin hotărâre de Consiliu Local, ultima actualizare, dacă nu mă înșel a fost la sfârșitul lui 2016 sau începutul lui 2017. Acele tarife vor rămâne în vigoare”, a declarat consilierul local Radu Moisin.

Dacă lucrurile sunt sau nu așa nu putem ști cu certitudine pentru că primarul Emil Boc a refuzat să discute cu presa detalii despre prelungirea contractului.

„La revedereee. Întotdeauna notați ce spun acolo. Am îmbătrânit prea mult să mai repet, nu mai pot să repet”, a spus Boc atunci când jurnaliștii i-au solicitat detalii despre salubritate, la finalul ședinței de Consiliu Local.

Culmea este că primarul nu a vorbit absolut nimic despre prelungirea contractului cu Rosal în timpul ședinței, așa că ce să fi notat jurnaliștii?
Orașul este împărțit în două sectoare la capitolul deszăpezire și salubrizare stradală:

Sectorul I: cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Dâmbu Rotund, Gruia, Plopilor, centru – Piaţa Mihai Viteazu, străzile Cuza Vodă, IP Voiteşti, Horea, Căii Ferate.

Sectorul II: cartierele Gheorgheni, Andrei Mureşanu, Mărăşti, Iris, Bulgaria, centru – Piaţa Avram Iancu, Piaţa Ştefan cel Mare, Calea Turzii, strada Dacia.

Sectorul II a fost atribuit companiei Brantner, care a câștigat, după mai multe încercări, licitația organizată în 2016. Până anul trecut, tot Brantner s-a aflat în contract cu Primăria Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  A murit Augustin Chira, fost jucător la echipa secundă a CFR Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 23 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 1 day Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 1 day PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 1 day Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 1 day Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 1 day Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 1 day Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 1 day In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 1 day Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 1 day Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 1 day In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE