In vizor

Contractul de deszăpezire și salubrizare stradală cu Rosal a fost prelungit. Doar tarifele sunt actualizate la nivelul anului 2017, restul prevederilor sunt la fel ca în 2005

Vineri, a fost prelungit contractul de deszăpezire și salubrizare stradală pentru sectorul de oraș care revine în sarcina Rosal. De patru ani, se merge doar pe prelungire de contract din cauza contestațiilor care apar la fiecare rezultat al licitațiilor organizate. Doar sectorul de oraș care aparține companiei Brantner a fost atribuit la ultima licitație, organizată anul trecut.  

Proiectul de hotărâre privind prelungirea cu 90 de zile a contractului pentru salubritate stradală și deszăpezire cu Rosal a fost votat, vineri, fără niciun fel de dezbatere sau discuții în ședința de Consiliu Local. Astfel, jumătate din oraș va fi deszăpezit și în iarna aceasta tot de Rosal, firmă care se află în contract cu Primăria Cluj-Napoca încă din 2005. Inițial contractul a fost semnat pentru o perioadă de opt ani, a expirat în 2013 și de atunci se tot semnează acte adiționale de prelungire.

Cu toate că în proiectul de horărâre privind prelungirea contractului scrie că se mențin aceleași condiții stipulate în contractul încheiat în 2005, reprezentanții Primăriei spun că tarifele sunt cele stabilite în 2017. Este interesant faptul că tarifele sunt la nivelul anului 2017, iar restul prevederilor se mențin la nivelul contractului din 2005. Cu alte cuvinte, plătim tarife de 2017 pentru servicii la nivel de 2005.

“Din materialul studiat în ședința de Consiliu Local se poate observa că procedurile de achiziții sunt contestate în mod repetat. Practic, din câte am analizat, au fost trei proceduri de achiziție, fiecare dintre ele contestate. Pentru că la ultima procedură de achiziție, CNSC a admis, din câte am înțeles, parțial o contestație, a fost necesară această prelungire limitată la cel mult trei luni de zile pentru a asigura serviciul de curățenie și deszăpezire la începutul iernii, astfel încât clujenii să nu rămână fără acest serviciu până se clarifică litigiul în instanță. Tarifele sunt actualizate anual prin hotărâre de Consiliu Local, ultima actualizare, dacă nu mă înșel a fost la sfârșitul lui 2016 sau începutul lui 2017. Acele tarife vor rămâne în vigoare”, a declarat consilierul local Radu Moisin.

Dacă lucrurile sunt sau nu așa nu putem ști cu certitudine pentru că primarul Emil Boc a refuzat să discute cu presa detalii despre prelungirea contractului.

„La revedereee. Întotdeauna notați ce spun acolo. Am îmbătrânit prea mult să mai repet, nu mai pot să repet”, a spus Boc atunci când jurnaliștii i-au solicitat detalii despre salubritate, la finalul ședinței de Consiliu Local.

Culmea este că primarul nu a vorbit absolut nimic despre prelungirea contractului cu Rosal în timpul ședinței, așa că ce să fi notat jurnaliștii?
Orașul este împărțit în două sectoare la capitolul deszăpezire și salubrizare stradală:

Sectorul I: cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Dâmbu Rotund, Gruia, Plopilor, centru – Piaţa Mihai Viteazu, străzile Cuza Vodă, IP Voiteşti, Horea, Căii Ferate.

Sectorul II: cartierele Gheorgheni, Andrei Mureşanu, Mărăşti, Iris, Bulgaria, centru – Piaţa Avram Iancu, Piaţa Ştefan cel Mare, Calea Turzii, strada Dacia.

Sectorul II a fost atribuit companiei Brantner, care a câștigat, după mai multe încercări, licitația organizată în 2016. Până anul trecut, tot Brantner s-a aflat în contract cu Primăria Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *