In vizor

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării anchetează concertul lui Gheboasă de la UNTOLD! Jandarmii clujeni l-au amendat

Trapperul Gheboasa care a susținut un concert în cadrul festivalului UNTOLD a fost amendat de către jandarmii clujeni. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a deschis o anchetă în urma actului de pe scenă.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj a informat că a sacționat contravențional trapperul Gheboasa după ce, pe scenă, a folosit cuvinte obscene și expresii jignitoare. Iată o parte dintre versuri:

<Dă-i țiganca, dă-i țiganca, dă-i țiganca, ah

Rupe banca, rupe banca, rupe banca, ah

Dă-i țiganca, dă-i țiganca, dă-i țiganca, ah

Rupe banca, rupe banca, rupe banca, ah

Ooo, ce țigancă frumoasă

Cum dă din gă%ază

Filme de groază

Ooo, ce țigancă frumoasă>

„În data de 6 august, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție. În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c., a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru «proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

Totodată, menționăm faptul că a fost sesizat Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj.

De asemenea, conform comunicatului Grupării de Jandarmi, Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare.