In vizor

Consiliul Județean Cluj cheltuie 12,5 milioane de lei să acopere incompetența Kiat

Consiliul Județean mai cheltuie 12,5 milioane de lei pentru întreținerea celor patru drumuri județene pe care trebuia să le modernizeze firma Kiat. Tișe se află în situația în care trebuie să execute lucrări pentru a face acele drumuri circulabile. Alți bani publici cheltuiți din cauza contractului păgubos cu Kiat, contract care s-a întins pe o perioadă de 9 ani.

”În special a fost nevoie să intervenim pe drumurile unde a fost reziliat contractul cu firma Kiat. Sunt cele patru drumuri importante mari, în total 200 de kilometri. Acolo am introdus firma de întreținere care a adus drumul la o stare în care se poate circuala. Astfel că au intrat pe suplimentare la lucrările de întreținere. Aceste sume pe care noi le aprobăm sunt pentru a finaliza lucrările care se mai pot executa pe aceste drumuri, după care în martie începem iar”, anunță Alin Tișe.

După nouă ani în care Alin Tișe i-a ținut în brațe pe cei de la Kiat și a pompat în această firmă milioane de lei din bani publici, și-a dat și el seama că turcii doar se fac că lucrează. Iar pe drumurile unde chiar au lucrat, de exemplu DJ107M Luna de Sus-Băişoara-Buru-lim. Judeţ Alba, lucrările au fost atât de prost executate, încât au apărut gropi la câteva săptămâni după finalizarea lucrărilor.

Alin Tișe nu își recunoaște responsabilitatea eșecului contractului cu Kiat și continuă să aloce bani publici pentru cele pentru cele patru drumuri. Acum se realizează întreținerea drumurilor iar ulterior alți bani vor fi chletuiți pentru modernizare. Practic cele 12,5 milioane nu ar fi trebui cheltuiți dacă cei de la Kiat ar fi respectat contractul.

Am alocat o sumă frumoasă deoarece vrem să terminăm drumurile preluate de la firma Kiat, respectiv Recea Cristur-Panticeu-Chinteni, Viișoara-Frata-Mociu, Gilău-Mărișel, Săvădisla-Băișoara. În aceste toamnă vrem să închidem toate aceste drumuri, sau drumurile lăsate de constructor. A fost un an foarte bun din punct de vedere a întreținerii drumurilor, deoarece pe lângă lucrări de întreținere am reușit să intrăm pe cele patru drumuri importante unde am reziliat contractul cu firma Kiat unde aveam lucrări de modernizare, unde din păcate nu și-a îndeplinit contractul și am fost nevoiți să reziliem”, potrivit lui Alin Tișe.

Au fost reziliate contractele de moderenizare și reabilitare drumuri încheiate cu SC KIAT GROUP CONSTRUCT SRL, pe drumul județean DJ107P km 0+000-km 44+260, drumul județean DJ150 km 0+600- 40+300, drumul județean DJ107M km 0+000- 42+000 respectiv drumul județean DJ109A km 10+200-48+500. Pe aceste tronsoane de drum s-au evaluat lucrări de intretinere curentă și periodică ce se impun pentru a se putea desfășura traficul auto în condiții de siguranță și aceste lucrări evaluate se vor reflecta în contractele subsecvente încheiate.

Citește și:

Istoria de nouă ani a contractului păgubos încheiat de Alin Tișe cu firma Kiat: bani publici pompați pentru lucrări proaste sau inexistente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *