Din oras

Consiliul județean, alba-neagra cu banii pentru DGASPC Cluj

DGASPC Cluj este o altă instituție ”vânată” de Alin Tișe, drept urmare este ocolită în momentul când se fac alocări. Consiliul județean aprobă construirea unui nou centru de vârstnici în timp ce starea celor pe care le are în subordinea este una precară.

Directorul instituției Daniel Tămaș a precizat că a făcut peste 10 solicitări pentru a primi bani să achiziționeze un autoturism pentru ca vârstnicii de la Centrul din Recea Cristur să poate fi transportați la spital. Cererea a fost însă ignorată de Consiliul județean.

”Profit de această ocazie pentru că odată la doi ani am posibilitatea să iau cuvântul, pentru a informa consilierii județeni despre situația precară în care se află anumite centre de vârstnici. Eu înțeleg ce înseamnă un embargo împotriva unei instituții, că nu ți se dă, dar nici să ți se ia cu asta nu mai putem fi de acord. La centrul pentru persoane vârstnice de la Recea Cristur am casat Dacia Solenza care transporta de ani de zile bătrânii și am solicita cred că prin 10 adrese alocarea unor sume de bani pentru achiziționarea unui autoturism, microbuz să transportăm bătrânii la spital. Suntem tratați cu maximă lipăs de respect, iar activitatea instituției noastre nu numai că nu are beneficii, dar suntem torturați de acest corp de control. 99% din activitatea acestui corp de control este pentru DGASPC. Suntem singura instituție din țară care nu are aprobate costurile pentru aceste persoane pe care noi le avem în îngrijire”, a explicat Daniel Tămaș.

Mai mult decât atât, în ședința Consiliului județean de astăzi a fost aprobată o diminuare a sumelor, diminuare pe care ar fi cerut-o chiar instituția.

Chiar și consilierii județeni au remarcat că cel mai probabil sumele diminuate azi vor trebui date înapoi deoarece instituția are în derulare concursuri pentru couparea unor posturi.

”Am văzut această adresă la biroul contabilitate al Consiliului județean și nu apare ca și o cerință imperioasă din partea noastră de diminuare a acestor sume, ci apare pe un tabel o sumă cu aceste diferențe. Noi nu am solicitat transferul. Din contră. Dumneavoastră știți că această instituție trebuie să respecte niște standarde impuse de Ministerul Muncii. Noi avem 80 de posturi vacante pentru care a fost demarată procedura scoaterii la concurs astfel încât să ne putem ocupa de beneficiarii pe care îi avem în îngrijire: copii, adulți, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice”, a explicat Tămaș.

Consilierii locali au subliniat și faptul că înainte să aprobe construcția altor centre să se ocupe de cele pe care le au în subordine, aflate în suferință.

Citește și:

Prefectul Clujului îi taie „macaroana” lui Alin Tișe în scandalul tăierii salariilor de la DGASPC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *