Din oras

Consiliul Civic Local – 10 ani de cand societatea civila clujeana are o voce

Consiliul Civic Local a implinit 10 ani. Un deceniu in care a fost vocea societatii civile, un deceniu de intalniri, analize si dezbateri prin care s-a incercat imbunatatirea vietii clujenilor.

In cei 10 ani au avut loc peste 100 de reuniuni publice, iar administratia locala a luat in considerare propuneri venite din partea CCL precum: refacerea centrului istoric, transparenta decizionala, centuri ocolitoare sau parcari supraterane.

Printre realizarile cele mai importante se numara, in opinia lui Iosif Pop, fondatorul CCL, siguranta de sine a cetatenilor, vizibil mai mare in ultimii ani.

“Clujenii,in general,au curajul sa isi manifeste mult mai direct si deschis asteptarile,sugestiile si propunerile in relatia cu administratia locala.O buna parte dintre acestia au venit in Consiliul Civic Local, unde exprimarile de natura individuala au devenit proiecte de interes comunitar. Personal, ma declar multumit ca falia dintre politic, implicit (administrativ) si societatea civila este constientizata de tot mai multa lume astfel ca astept momentul in care clujenii isi vor alege dintre cei vrednici candidatul la functia de: parlamentar, consilier judetean, consilier local, primar sau viceprimar. Dobandirea mentalitatii colective, specifica pentru o comunitate cu adevarat democratica , cere timp,perseverenta si rabdare iar 10 ani inseamna foarte putin. Mass media ar putea fi un aliat de mare forta, alaturi de parinti, biserica si dascali, insa ar presupune sa cultive gandirea constructiva si morala crestina ”, a declarat Iosif Pop pentru Ziar de Cluj.

Consiliului Civic Local Cluj este o platforma civica nonformala a 67 de organizatii neguvernamentale.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *