In vizor

Consilierul judetean Calin Tuluc a avut contracte de asistenta juridica cu trei primarii PDL din Cluj

Consilierul judetean PDL Calin Marin Tuluc a prestat, anul trecut, servicii de consultanta juridica pentru mai multe primarii PDL din judet. El a avut contracte cu primarile din Jucu, Palatca si Aschleu, timp de un an, si a castigat de pe urma lor aproape 20.000 de euro. In acelasi timp, in calitate de consilier judetean, Tuluc a participat la sedintele in care s-au luat decizii importante pntru aceste comune, ca de exemplu alocarile unor sume de bani.

Calin Marin Tuluc a oferit, prin cabinetul sau de avocatura, consultanta juridica pentu trei primarii PDL din judet: Jucu, Palatca si Aschileu. Consilierul judetean a castigat aceste contracte prin procedura de achizitie directa, iar durata lor a fost de un an.

Pentru serviciile prestate catre primaria Jucu, Tuluc a castigat 40.800 de lei, de la primaria din Palatca a incasat 24.000 de lei, iar de la pimaria Aschileu, suma de 20.400 de lei, potrivit declaratiei de interese.

In acelasi timp, alesul judetean a avut un contract similar si cu Directa pentru Agricultura a judetului Cluj (contract de prestari servicii in valoare de 7.650 de lei).

Calin Marin Tuluc este consilier judetean, membru in Comisia pentru relatia cu autoritatile si comunitatile locale. Din aceasta postura, el a avut inclusiv o “relatie” contractuala, care i-a adus beneficii financiare, cu autoritatile si comunitatile locale.

Situatia alesului judetean poate tine de conflictul de interese.

Conform art. 75 din Legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali, alessii locali au un interes personal iintr-o anumită problemaa, dacaa au posibilitatea saa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea genera un beneficiu sau un dezavantaj pentru propria persoana; sot; sotie; rude sau afini pana la gradul al doilea inclusiv; orice persoana fizicaa sau juridicaa cu care au o relattie de angajament indiferent de natura acestuia; o societate comerciala la care detTin calitatea de asociat unic, functia de administrator sau de la care obtin venituri; o alta autoritate din care fac parte; orice persoana fizica sau juridica, alta decat autoritatea din care fac parte, care a facut o plata catre acestia sau a efectuat orice fel de cheltuieli ale acestora; o asociatie sau fundatie din care fac parte.

Potrivit art. 77 din aceeasi lege, (1) consilierii judeteni si consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea si adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii.  In situatiile prevazute la alin. (1), consilierii locali si consilierii judeteni sunt obligati sa anunte, la inceputul dezbaterilor, interesul personal pe care il au in problema respectiva.
Anuntarea interesului personal si abtinerea de la vot se consemneaza in mod obligatoriu in procesul-verbal al sedintei.

Art. 98 raportat la art.46 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001, republicata, interzice consilierului judetean sa ia parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor daca, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului judetean, hotararile adoptate de consiliul judetean cu incalcarea acestor dispozitii fiind nule de drept.

Consilierul judetean nu a putut fi contactat, pentru a-si expune un punct de vedere cu privire la aceasta situatie.

Foto: avocatura.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *