Din oras

Consilierii locali USL saluta intentia lui Boc de a salva Policlinica fara plata

Policlinica fara plata din Cluj a gasit un real sprijin in Primaria Cluj Napoca. Pe ordinea de zi a primei sedinte din Consiliu Local din 2014 se va afla, conform surselor Ziar de Cluj, un proiect ce vine in ajutorarea clinicii ce a ajutat peste 120.000 de clujeni de la infiintare, dar acum este in pericol de a se inchide. In randurile consilierilor locali din opozitie, insa, parerile despre „actul de caritate” sunt impartite. 

„De regula, orice act care ajuta oamenii in nevoie pentru mine este binevenit. Stiu ca cei de la policlinica au probleme si nevoi, iar daca anul viitor, pentru a-i ajuta, o sa fie un proiect, pe ordinea de zi a Consiliului Local, cu siguranta o sa-l votez”, a declarat consilierul local USL, Claudia Anastase.

Ovidiu Lazar Chifor, si el consilier local USL, spune insa ca nevoia sociala nu isi are rostul, cel putin nu acum. Clujana e spitalul care a primit „foarte multi bani” de la Consiliul Local, e clinica indreptatita sa primeasca si pe viitor.

„Noi foarte multi bani directionam spre spitalul Clujana. Nu stiu de ce ar fi necesar sa sustinem aceasta policlinica. Sa sustinem spitalul, unde noi suntem finantatori. Am inteles ca Emil Boc va veni cu un proiect de hotarare in Consiliul Local, de sustinere a policlinicii. Noi acolo (la Clujana, nota red.) directionam foarte multi bani; acolo am bagat si anul acesta si anul trecut foarte multi bani. Eu inteleg nevoia sociala, dar va spun sincer, acuma nu stiu, nu. Poate dupa ce vedem ce costuri implica”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Gabriel Oniga, alt consilier clujean USL, chiar daca spune ca municipalitatea sprijina deja un spital, admite ca problema policlinicii fara plata nu este de neglijat.

„Cred ca trebuie sa ne aplecam asupra problemei, daca putem si din punct de vedere legal sa o facem. Cred ca ar trebui sa ne implicam, mai cu seama in gasirea unor potentiali finantatori. Ca sistem de avarie, insa, putem sa ii ajutam cu finantare”, a spus Oniga.

sursa foto: oradecluj.oradestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *