In vizor

Consilierii locali si transparenta. Alesii Clujului isi ascund CV-urile

Mai putin de jumatate dintre consilierii locali ai Clujului si-au facut public CV-ul pe site-ul Primariei. Doar 12 din cei 27 de membri ai Consiliului Local  au un Curriculum Vitae actualizat disponibil pe pagina web a institutiei. In timp ce unii spun ca nu stiau ca nu mai au CV-ul public, altora nu li se pare atat de relevant sa aiba aceste informatii pe site, atat timp cat exista Facebook.

Consilierul PNL Ioan Bildea, unul dintre consilierii mai noi ai forului local si-a facut public CV-ul pe site-ul oficial al Primariei.

“Nu vad de ce nu as fi facut asta. Nu a fost obligatoriu, dar asa mi se pare mie corect. Nu pot cere Primariei sa fie transparenta si eu sa nu fiu”, a declarat Bildea pentru Ziar de Cluj.

Consilierul PSD Ovidiu Chifor se afla si el printre cei 12 care si-au facut publice studiile si competentele.

“Am considerat ca alegatorii trebuie sa stie ce pregatire si ce experienta au consilierii. CV-ul este cartea de vizita a oricarui om”, a subliniat Ovidiu Chifor.

Colega lui de partid, Claudia Anastase, fiind la al doilea mandat, nu are un Curriculum Vitae disponibil.

“La un moment dat il aveam, era documentatia primara cu care debutam. Oricum il am pe Google oricine il poate gasi. Mi se pare foarte important sa fie la indemana alegatorilor si chiar am un CV care ma recomanda pentru aceasta functie. Oamenii nu au foarte multe ocazii sa ne cunoasca, exceptand audientele si intalnirile cu cetatenii, asa ca si aceasta modalitate se poate dovedi utila”, a punctat Anastase.

Dupa discutia avuta, consilierul PSD si-a trimis un CV actualizat Primariei pentru ca acesta sa fie postat pe pagina web. Nici fostul primar interimar Radu Moisin nu are CV-ul postat pe site-ul Primariei.

“Am crezut ca a ramas pe site de cand am lucrat in Primarie. Din 2012 s-a schimbat un singur lucru, si anume locul de munca. E important sa stie cetatenii ce competente au alesii locali, voi suna la Primarie sa imi posteze CV-ul pe site”, a spus Moisin.

Liderului de grup PNL, Ovidiu Florian, nu i se pare relevanta publicarea CV-ului, mai ales ca nimeni nu i l-a cerut. Cat despre importanta caracterului public al CV-ului, Florian spune ca nu s-a gandit prea mult la asta.

“Nu mi l-a cerut nimeni, nu s-a discutat despre asa ceva. Nu stiu, nu m-am gandit daca este important. N-ar fi nimic de ascuns, nu am nimic impotriva sa-l public. Oricum fiecare are pe profilul de Facebook liceul, facultatea, nu stiu daca alte informatii, precum un curs in plus, sau ce mai pui in CV sunt relevante”, a precizat Florian.

Consilierii care si-au publicat CV-ul sunt Ioan Bildea, Ovidiu Chifor, Csoma Botond, Gered Imre, Anna Horvath, Adrian Muresan, Olah Emese, Irimie Popa, Doru Stoica, Dan Tarcea, Ovidiu Turdean, Mirel Tagorean.

Ovidiu Turdean si-a depus demisia din CL la finalul anului trecut.

Potrivit regulamentului de functionare a Consiliului Local nu este obligatorie publicarea unui CV, tot ce trebuie sa faca alesii locali validati la inceputul mandatului este sa depuna “la Serviciul Relatii cu consiliul o situatie din care sa reiasa ocupatia, functia proprie, studiile absolvite, locul de munca, domiciliul stabil, date privind actul de identitate si starea civila, etnia, numele si prenumele parintilor si orice fel de informatii privind identitatea. De asemenea, vor prezenta doua fotografii tip buletin/ pasaport”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *