Din oras

Consiliere psihologica la UMF, dupa ce a doua studenta din Franta s-a sinucis

Universitatea de  Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” a decis sa ofere, pentru o saptamana, consiliere psihologica gratuita studentilor. Decizia vine dupa ce o a doua studenta frantuzoaica din cadrul universitatii s-a sinucis in aceasta dimineata.

Dupa ce, in urma cu trei saptamani, o studenta de 24 de ani din Paris s-a sinucis, tragedia s-a repetat in aceasta dimineata: o a doua frantuzoaica studenta la medicina si-a pus capat zilelor.

Coincidentele intre cele doua cazuri sunt socante: ambele fete erau studente in anul IV la Facultatea de Medicina din Cluj si erau apropiate, din spusele colegilor.

Politistii spun ca tanara care s-a sinucis in urma cu trei saptamani suferea de o depresie pentru care se afla sub tratament in Franta. A doua dintre fete a decis sa-si puna capat zilelor dupa o cearta cu cineva apropiat.

In urma cu cateva minute, pe site-ul Universitatii a fost postat anuntul conform caruia, celor care au nevoie, le vor sta la dispozitie o serie de medici vorbitori de limba franceza, care vor oferi consiliere psihologica si ajutor specializat din partea unui medic psihiatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *