Justitie

Condamnări definitive pentru clanul Sukosd în Dosarul “Banane de Milioane”

Curtea de Apel Cluj a emis o sentință definitivă în cazul membrilor familiei Sukosd în dosarul ”Banane de Milioane”. Cea mai aspră pedeapsă a fost primită de către Ștefan Sukosd, șapte ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Acesta trebuie să plătească și un prejudiciu de 15,7 milioane de lei. 

”Condamnă pe inculpata DEZSO (fostă SUKOSD) TIMEA la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală (…), interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau la Asociaţia Filantropică Medical Creştină Cluj-Napoca pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare. (…)

Condamnă pe inculpatul LUKACS JANOS, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau la Regia autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare. Constată că inculpaţii LUKACS JANOS şi DEZSO (fostă SUKOSD) TIMEA au achitat prejudiciul de 451.898 lei. (…)

Reduce cuantumul despăgubirilor la care a fost obligat inculpatul SUKOSD ŞTEFAN de la 15.795.686 lei la 15.725.686 lei. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16 ianuarie 2020”, arată soluția pe scurt a instanței, potrivit BZC.ro

În 7 octombrie 2014, anchetatorii au ridica în urma perchezițiilor peste 1.900 de baxuri de banane ce nu aveau documentație. Acestea au fost valorificate prin vânzarea lor către diferite supermarketuri din Cluj-Napoca, reușit să se strângă suma de 85.272 lei, depusă în contul prejudiciului. Procurorul de caz, Mihai Radu Pașca a stabilit că prin activitatea infracțională, coordonată de clanul Sukosd și colaboratorii acestora, Statul Român a fost prejudiciat de 16.592.359 lei ( trei milioane de euro), TVA sustrasă de la plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *