Din oras

Companiile si asociatiile care promoveaza drepturile femeii au fost recompensate in cadrul proiectului "Cariere la Feminin"

Centrul de Dezvoltare Manageriala a premiat in cadrul Galei la Feminin cele mai active companii si ONG-uri care, prin metode inovative, au luptat pentru egalitate de sanse si drepturile femeii in Regiunea de Nord Vest. Premiile au fost inmanate chiar de catre ministrul Tineretului si Sporturilor, multipla campioana olimpica si mondiala, Elisabeta Lipa, considerata cea mai titrata canotoare a secolului XX.

Evenimentul desfasurat aseara la Opera Plaza a constituit un minunat prilej de premiere, recunoastere publica si promovare a abordarilor practice inovatoare in domeniul aplicarii principiilor egalitatii de sanse si diversitatii. Centrul de Dezvoltare Manageriala, cu o experienta de 21 de ani in consultanta, are un bogat portofoliu in randul ONG-urilor, primariilor prefecturilor si a companiilor din Regiunea de Nord Vest si Centru. Proiectul cu finantare europeana in urma caruia peste 1.000 de femei au fost instruite si 32 de firme au fost infiintate a avut ca scop stimularea si cresterea ratei de ocupare a populatiei feminine pe piata muncii. Scopul propus s-a realizat prin intermediul unor actiuni integrate directionate catre reducerea inegalitatii de sanse si cresterea accesului la un loc de munca.

“CDM are 21 de ani de experienta si facilitare, am avut norocul sa fim instruiti la diferite organizatii de prestigiu din Europa. Lucram cu organizatii din zona non profit, cum ar fi adimistratia publica si locala si centrala, mari companii din Romania, dar si pentru companii renumite din Europa si Asia. Cariere la feminin a fost finantat de Uniunea Europeana si derulat in regiunea de Centru si Nord Vest cu parteneri din doua organizatii din Alba Iulia, Asociatia AS 2001 Alba-lulia si Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie. Prin acest proiect am identificat nevoi de dezvoltare profesionala, am avut campanii de discriminare pe piata muncii si a unor stereotipuri de gen cum ca barbatii ar fi mai potriviti pentru anumite meserii. Prin programele de formare acreditata am reusit sa calificam peste 1.000 de femei si am reusit sa ajutam a infiintarea a  32 de firme”, a declarat Florin Petean, directorul CDM.

In cadrul Galei premiile CDM au fost oferite de catre ministrul Tineretului si Sporturilor, Elisabeta Lipa, care a sustinut un discurs motivational in fata asistentei. Castigatorii desemnati au fost companiile Michelin si Tenaris Silcotub din Zalau, alaturi de Asociatia Femeilor de Afaceri Cluj. 

“In 2009 am fost eu insami ambasador european al egalitatii de sanse si am simtit pe propria piele ca viata noastra, a femeilor, este o lupta continua. Sotul meu imi aminteste in ultima perioada asta destul de des si imi spune ca el crede in mine oriunde as fi si ma incurajeaza sa lupt. Multi m-au intrebat cum am reusit  timp de 24 de ani si care este cheia succesului. Cu siguranta, daca ar exista o cheie a succesului eu nu aveam cum sa nu o gasesc. Nu exista nicio cheie a succesului, exista dorinta de munca, foarte multa munca, sacrificii si cine stie sa le uneasca toate aceste principii pe care se bazeaza performanta nu are cum sa nu reuseasca”, a afirmat Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sporturilor. 

La eveniment, alaturi de Elisabeta Lipa au mai fost prezenti prefctul Gheorghe Vuscan, chestorul Tudor Grindean si Razvan Nistor, directorul departamentului de Management al FSEGA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *