In vizor

Compania de Transport Public in Floresti, o fumigena aruncata de primarul Sulea

Scris de 534

Cu toate ca primarul comunei Floresti a anuntat ca autobuzele Companiei de Transport vor circula pe trasee alternative din 15 februarie, directorul companiei, Liviu Neag, dezminte acest lucru.

Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj, spune ca nu a semnat niciun acord cu primaria Floresti, pentru ca autobuzele companiei sa circule la concurenta cu cele ale companiei de transport Fany, pe rute alternative.

Pe de alta parte, primarul Horea Sulea se lauda ca va crea linii alternative de transport in localitate, pentru ca autobuzele Companiei de Transport Public, fosta RATUC, sa circule aici.

“Nu am incheiat cu primaria Floresti niciun acord, e cale lunga pana acolo. Tot ce stiu este ca primaria Floresti a initiat o dezbatere publica pentru alte trei trasee decat cele existente. Trebuie mai intai niste decizii si hotarari legale”, a declarat pentru Ziar de Cluj Liviu Neag.

Pe de alta parte, Sulea a declarat ca traseele alternative ar putea trece pe drumuri comunale si nu se vor intersecta cu traseul Fany. Primarul nu a putut fi contactat de Ziar de Cluj, pentru a oferi explicatii suplimentare.

De cealalta parte, patru societati de transport privat au cerut Prefecturii Cluj, la inceputul acestei saptamani, sa atace in Contencios Administrativ hotararea Consiliului Judetean prin care s-au atribuit licentele de traseu pentru 2014-2019.

“Va solicitam sa atacati pe calea contenciosului administrativ Hotararea Consiliului Judetean nr. 424 din 23 decembrie 2013 privind atribuirea licentelor de traseu pentru traseele cuprinse in Programul de transport public de persoane, motivate de imprejurarea ca, prin caracterul sau vadit nelegal, aceasta hotarare este de natura a afecta serviciul de transport public judetean de pasageri”, arata semnatarii memoriului, cele patru societati de transport de persoane.

Pentru a ataca in Contencios Administrativ Hotararea de Consiliu Judetean, Prefectura Cluj are nevoie de o serie de acte care stau la baza acesteia.

“Noi mai intai trebuie sa vedem documentele care stau la baza hotararii de Consiliu Judetean. Abia apoi vom analiza situatia si vom decide daca vom ataca in Contencios Administrativ”, a declarat subprefectul Mihnea Iuoras.

Numai daca se va ajunge in instanta, Fany ar putea sa nu mai opereze pe traseul Floresti-Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  A murit Augustin Chira, fost jucător la echipa secundă a CFR Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 23 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 1 day Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 1 day PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 1 day Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 1 day Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 1 day Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 1 day Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 1 day In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 1 day Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 1 day Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 1 day In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE