In vizor

Compania de Transport Public in Floresti, o fumigena aruncata de primarul Sulea

Cu toate ca primarul comunei Floresti a anuntat ca autobuzele Companiei de Transport vor circula pe trasee alternative din 15 februarie, directorul companiei, Liviu Neag, dezminte acest lucru.

Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj, spune ca nu a semnat niciun acord cu primaria Floresti, pentru ca autobuzele companiei sa circule la concurenta cu cele ale companiei de transport Fany, pe rute alternative.

Pe de alta parte, primarul Horea Sulea se lauda ca va crea linii alternative de transport in localitate, pentru ca autobuzele Companiei de Transport Public, fosta RATUC, sa circule aici.

“Nu am incheiat cu primaria Floresti niciun acord, e cale lunga pana acolo. Tot ce stiu este ca primaria Floresti a initiat o dezbatere publica pentru alte trei trasee decat cele existente. Trebuie mai intai niste decizii si hotarari legale”, a declarat pentru Ziar de Cluj Liviu Neag.

Pe de alta parte, Sulea a declarat ca traseele alternative ar putea trece pe drumuri comunale si nu se vor intersecta cu traseul Fany. Primarul nu a putut fi contactat de Ziar de Cluj, pentru a oferi explicatii suplimentare.

De cealalta parte, patru societati de transport privat au cerut Prefecturii Cluj, la inceputul acestei saptamani, sa atace in Contencios Administrativ hotararea Consiliului Judetean prin care s-au atribuit licentele de traseu pentru 2014-2019.

“Va solicitam sa atacati pe calea contenciosului administrativ Hotararea Consiliului Judetean nr. 424 din 23 decembrie 2013 privind atribuirea licentelor de traseu pentru traseele cuprinse in Programul de transport public de persoane, motivate de imprejurarea ca, prin caracterul sau vadit nelegal, aceasta hotarare este de natura a afecta serviciul de transport public judetean de pasageri”, arata semnatarii memoriului, cele patru societati de transport de persoane.

Pentru a ataca in Contencios Administrativ Hotararea de Consiliu Judetean, Prefectura Cluj are nevoie de o serie de acte care stau la baza acesteia.

“Noi mai intai trebuie sa vedem documentele care stau la baza hotararii de Consiliu Judetean. Abia apoi vom analiza situatia si vom decide daca vom ataca in Contencios Administrativ”, a declarat subprefectul Mihnea Iuoras.

Numai daca se va ajunge in instanta, Fany ar putea sa nu mai opereze pe traseul Floresti-Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *