Din oras

Compania de Transport Public din Cluj, entitatea care mimează tehnologizarea

Bun venit la una dintre cele mai însemnate companii aflate în subordinea municipalității clujene: suntem în curtea Companiei de Transport Public, la una din structurile acestei entități. Aici cetățenii își pot reface abonamentele pentru transportul public în comun. Tot aici, în clădirea alăturată, se plătesc și amenzile nedorite de nimeni: ai fost prins fără bilet, plătești. 

Curtea Companiei de Transport Public, Biroul de Abonamente de pe Bd. 21 Decembrie 1989

De fapt, aceasta nici n-ar fi trebuit să reprezinte o știre. Doar că în Cluj-Napoca, primul oraș din România profund tehnologizat, unde sunt prezente cele mai competitive companii de IT, din păcate, o simplă operațiune de plată cu cardul se dovedește a fi imposibilă. 

Prin urmare, în Cluj-Napoca, acest amănunt constituie, totuși, o știre de interes public.

„Cum vine asta”, haideți să ne întrebăm?

Să fii în Cluj-Napoca, în incinta unei structuri a Companiei de Transport PUBLIC, dar să nu poți plăti cu cardul? O fi și asta o formă de mândrie provincială, ardelenească…

Chiar nu e loc de rea-voință. Dar știți, tot aici, nu există măcar un xerox, dacă ești pensionar și îți lipsește o copie după un act, pentru abonament, trebuie să faci înconjurul orașului, să cauți un xerox, iar numai după, cu actele subsuoară, te poți întoarce la CTP.

Deci nu vă spunem despre faptul că amenda în troleibuz ar trebui deja să o poți achita cu cardul, nu.

Dar totuși, dacă investești atâția amar de bani publici pentru achiziționarea autobuzelor electrice, dar nu ai POS-uri în unitățile CTP, acolo unde se lucrează cu bani, înseamnă că modernizarea și tehnologizarea Companiei de Transport a eșuat lamentabil.

Înseamnă că ne uităm după lucruri prea mari, întrucât cele mărunte nu ne mai trezesc interesul. Suntem actorii fără voie ai unei fanfaronade. Fanfaronada tehnologizării. 

Adică îți poți achiziționa bilet prin sms. OK. Am înțeles.

Dar când ajungi o dată pe lună la CTP, pentru reactualizarea abonamentului, trebuie să ai cash.

După cum vă spuneam, chiar nu este o știre. 

Este o realitate tristă. 

CITEȘTE ȘISpecialiști CTP: dacă aparatele de bilete funcționează doar cu monede, de vină sunt călătorii, nu sistemul de ticketing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *