Din oras

Compania de Apa: Canalizarea nu e proiectata pentru ploi torentiale

Ploaia torentiala face probleme sistemului de canalizare si in Cluj-Napoca, nu doar in Floresti. In mai multe zone din oras canalizarea nu face fata cantitatilor mari de apa, ajungand sa se inunde strazile. Ultimul exemplu este din acest week-end cand pe sub podul din Marasti s-a format un adevarat lac, iar unui sofer i s-a desprins bara de protectie.

Reprezentantii Companiei de Apa Somes spun ca echipele intervin prompt la orice sesizare, si ca principala cauza este infundarea gurilor de scurgere.

“Acolo se unesc doua canale, cel de apa menajera si cel de apa pluviala intr-un canal de 120 pe 80. Deci canalizarea este in regula si face fata in conditii normale. Nicio canalizare nu este proiectata pentru a prelua ploi torentiale. Principala cauza a acestor inundatii este infundarea gratarelor de scurgere cu diverse materiale, pietris, frunze, nisip, astfel ca apa nu se mai poate scurge. Echipele noastre intervin si le deblocheaza in cel mai scurt timp posibil”, a aratat Lucian Croitoru, purtatorul de cuvant al Companiei de Apa Somes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *