Din oras

Comerciantii de pe strada Horea in pragul falimentului: “Ne-au scazut incasarile cu 75%”

Lucrarile de reabilitare a tramei stradale, incepute la sfarsitul lunii aprilie pe strada Horea, ii aduce pe  comercianti in pragul falimentului. Mai multi dintre acestia spun ca au fost nevoiti sa aduca bani de acasa pentru a-si plati chiria pe spatiile in care isi desfasoara activitatea. Nici proprietarii spatiilor comerciale nu sunt prea incantati de modul anevoios in care avanseaza santierul de pe Horea, deoarece incasarile acestora au scazut cu pana la 75%.

Comerciantii de pe strada Horea care detin spatii cu chirie in vederea desfasurari activitatilor comerciale se plang ca nu mai au resurse financiare sa suporte scaderile drastice ale incasarilor zilnice ca urmare a demararii lucrarilor de modernizare a tramei stradale.

“Ne-au scazut incasarile drastic. Clientii nu mai au pe unde intra in magazin. Aveam santuri in fata magazinului si nu ne-au amenajat niste punti peste care sa vina clientii. Nici nu mai stiu de unde sa mai scot bani sa imi platesc chiria. Daca nu termina mai repede cu siguranta va trebui sa inchidem sandramaua”, a afirmat Cristian, posesorul unui magazin de haine.

Nici proprietarii de spatii nu sunt prea incantati de cum se misca lucrurile pe Horea. Chiar daca nu trebuie sa suporte cheltuieli cu plata chiriei, acestia spun ca le-au scazut incasarile zilnice cu aproape 75%.

“Eu sunt proprietarul spatiului prin urmare nu sunt nevoit sa platesc chirie. Dar salariile angajatilor pe care ii am tot trebuie platite. In conditiile in care ne-au scazut incasarile zilnice cu aproape 75%, va dati seama ca pana vor termina, la sfarsitul lunii august, vom avea pierderi consistente”, a afirmat Adrian Muresan, proprietarul unei curatatorii.

Nici cei care au domiciliul pe strada Horea nu sunt prea incantati de ritmul lent in care se desfasoara lucrarile. O parte dintre acestia spun ca sunt nevoiti sa suporte galagia utilajelor si lenea muncitorilor, care mai mult se odihnesc la umbra decat sa munceasca. 

“Toata ziua stau la umbra si se reazama in lopata. De eram mai tanar le dadeam o mana de ajutor, da’ de gatau mai repede. E lipsa de interes, dom’le. Daca vroiau, terminau intr-o saptamana. Astia daca lucrau la Canal ( Canalu Dunare-Marea Neagra) nici azi nu l-ar fi gatat. Ase’ mergem prin nisip, peste bolovani si la varsta noastra nu e prea usor. Ce sa mai zic de praf si de galagie? E bataie de joc. Ca doar am suportat odata santierul cu linia de tramvai, amu’ iar sapa…”, a declarat Vasile, un pensionar care locuieste pe strada Horea.

Santierul de pe strada Horea face parte din programul de reabilitare a tramei stradale din oras. Contractul, din care fac parte mai multe strazi, a fost castigat de catre Asocierea Diferit si Kiat Group Construct si este finantata din fonduri  europene, valoarea contractului fiind de 53 de milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrarilor pe Horea este toamna acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *