Din oras

Comerciantii de pe strada Horea in pragul falimentului: “Ne-au scazut incasarile cu 75%”

Scris de 1,489

Lucrarile de reabilitare a tramei stradale, incepute la sfarsitul lunii aprilie pe strada Horea, ii aduce pe  comercianti in pragul falimentului. Mai multi dintre acestia spun ca au fost nevoiti sa aduca bani de acasa pentru a-si plati chiria pe spatiile in care isi desfasoara activitatea. Nici proprietarii spatiilor comerciale nu sunt prea incantati de modul anevoios in care avanseaza santierul de pe Horea, deoarece incasarile acestora au scazut cu pana la 75%.

Comerciantii de pe strada Horea care detin spatii cu chirie in vederea desfasurari activitatilor comerciale se plang ca nu mai au resurse financiare sa suporte scaderile drastice ale incasarilor zilnice ca urmare a demararii lucrarilor de modernizare a tramei stradale.

“Ne-au scazut incasarile drastic. Clientii nu mai au pe unde intra in magazin. Aveam santuri in fata magazinului si nu ne-au amenajat niste punti peste care sa vina clientii. Nici nu mai stiu de unde sa mai scot bani sa imi platesc chiria. Daca nu termina mai repede cu siguranta va trebui sa inchidem sandramaua”, a afirmat Cristian, posesorul unui magazin de haine.

Nici proprietarii de spatii nu sunt prea incantati de cum se misca lucrurile pe Horea. Chiar daca nu trebuie sa suporte cheltuieli cu plata chiriei, acestia spun ca le-au scazut incasarile zilnice cu aproape 75%.

“Eu sunt proprietarul spatiului prin urmare nu sunt nevoit sa platesc chirie. Dar salariile angajatilor pe care ii am tot trebuie platite. In conditiile in care ne-au scazut incasarile zilnice cu aproape 75%, va dati seama ca pana vor termina, la sfarsitul lunii august, vom avea pierderi consistente”, a afirmat Adrian Muresan, proprietarul unei curatatorii.

Nici cei care au domiciliul pe strada Horea nu sunt prea incantati de ritmul lent in care se desfasoara lucrarile. O parte dintre acestia spun ca sunt nevoiti sa suporte galagia utilajelor si lenea muncitorilor, care mai mult se odihnesc la umbra decat sa munceasca. 

“Toata ziua stau la umbra si se reazama in lopata. De eram mai tanar le dadeam o mana de ajutor, da’ de gatau mai repede. E lipsa de interes, dom’le. Daca vroiau, terminau intr-o saptamana. Astia daca lucrau la Canal ( Canalu Dunare-Marea Neagra) nici azi nu l-ar fi gatat. Ase’ mergem prin nisip, peste bolovani si la varsta noastra nu e prea usor. Ce sa mai zic de praf si de galagie? E bataie de joc. Ca doar am suportat odata santierul cu linia de tramvai, amu’ iar sapa…”, a declarat Vasile, un pensionar care locuieste pe strada Horea.

Santierul de pe strada Horea face parte din programul de reabilitare a tramei stradale din oras. Contractul, din care fac parte mai multe strazi, a fost castigat de catre Asocierea Diferit si Kiat Group Construct si este finantata din fonduri  europene, valoarea contractului fiind de 53 de milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrarilor pe Horea este toamna acestui an.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 5 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 8 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 17 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 22 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 23 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE