Justitie

CNAIR dă unei case de avocatură din Cluj peste 5 milioane de euro pentru „întocmire documentații cadastrale”. Cine sunt avocații care câștigă contracte exclusiv cu CNAIR și Primăria Cluj-Napoca?

Publicația Clujust arată într-un articol contractele bănoase pe care Societatea Civilă de Avocați Teaha și Fuzesi le-au dobândit în ultimii doi ani cu Primăria Cluj-Napoca. Aceștia menționează că SCA Teaha & Fuzesi au două porți deschise: una la Emil Boc (Primăria Cluj-Napoca), iar cealaltă la CNAIR, de unde încasează periodic milioane de lei pentru servicii de întocmire documentații cadastrale. 

Cine-s ei, cu cine-s ei? 

Mihai Teaha a apărut de nenumărate ori în presă fiind legat de dosaul Mita la Consiliul Județean Cluj și de dosarele disjunse din acesta. Tot el a scăpat prin ordonanță de clasare de problemele penale. 

Mihai Teaha este fostul consilier al politicianului Horea Uioreanu, apropiat de PNL de foarte mult timp

Alexandra Fuzesi a apărut ieri în lumina reflectoarelor ținându-i spatele primarului Emil Boc, pentru ca proiectul prin să îl exproprieze forțat pe Sile Pușcaș de pe terenul din Zorilor să fie votat. Clujust arată că societatea celor doi a cam băgat mâna serios în bugetul local întocmind hărâtii ”prea scumpe”. 

Ultimul contract, din 17 februarie 2020, în valoare de 20.000 de lei s-a încheiat pentru întocmire documentație cadastrală, rapoarte evaluare și asistență, pe proiectul cu realizarea parcului din Zorilor, fix pe terenul lui Sile Pușcaș. Clujust susține că pentru suma exorbitantă mai sus menționată, SCA Teaha & Fuzesi au întocmit o singură pagina cu semnaătură, pe care o regăsim în proiectul de CL, de 81 de pagini, aprobat ieri, la asigurările date de Alexandra Fuzesi.

 

Contracte de peste 5 milioane de euro de la CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ”decartat” peste 5 milioane de euro către societatea celor doi avocați. Cel mai nou contract primit de la CNAIR a fost semnat în pandemie, pe 18 mai, pentru frumoasa sumă de 2,6 milioane de lei. Contractul în cauză se referă la „Servicii noi similare pentru realizarea exproprierii imobilelor identificate suplimentar necesare proiectarii si executiei obiectivului de investitie Autostrada de centura Bucuresti km 0+000 – km 100+900 – sector Centura Sud km 52+770 – km 100+900”.

Iată lista contractelor în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 (n.red aproape luna și contractul):

Mihai Teaha susține că sumele mari din contracte acoperă cheltuieli cu sute de topografi. 

„Au fost licitații internaționale, la care se putea înscrie oricine. În cazul nostru, s-a întâlnit cererea cu oferta foarte bună. Sumele par mari, dar eu nu merg acasă cu 24 de milioane de lei. Sunt cheltuieli. Acm am 180 de topometriști la lucru pe traseul centurii metropolitane a Bucureștiului. Acei oameni trebuie plătiți”, a declarat Teaha pentru cei de la Clujust.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *