Vocea ta

#CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților

Scris de 673

de Szakats Istvan

CMID nu e și nu a fost folosit vreodată. Oricât se laudă CJ + RADP + Supercom că procesul de predare trebuie să se termine luna asta (adică într-o săptămână) centrul nu va funcționa cel puțin încă 3-4-6 luni, dar după unele estimări avizate, probabil nici măcar în acest an. Detalii.
1. Levigatul băltește în depozit. Ce caută levigatul nedrenat în depozit? Nu sunt puse tuburile de drenaj cum trebuie? Așa, la o ploaie serioasă, levigatul dă pe deasupra.
2. Dacă cumva sunt puse țevile corect, stația de osmoză inversă de ce stă pe sec? Șanțurile săpate cu excavatorul în gunoi indică faptul că levigatul de fapt ar fi aspirat și dus din CMID cu cisterna, NETRATAT.
3. Stația de sortare e atât de lună și bec încât în mod clar e perfect NEfolosită. Dar stația aia ar trebui să aibă către 100 de angajați care să o opereze, și care ar fi trebuit DEJA să tot fie învățați, de luni de zile să lucreze pe sculele alea. Dar imaginile arată că sculele alea nu au fost nici măcar pornite cu gunoi în ele. Care înseamnă că CMID nu poate să aibă autorizație degrabă. Apropo, sunt angajați operatorii ăia? Patarâtenii (dar chiar și câțiva nepalezi cu care am vorbit) spun că nici vorbă.
4. Silozurile de compostare zac perfect goale. Asta, în condițiile în care 70% din deșeurile noastre sunt biodegradabile. DE ASTA se umple CMID-ul cu o viteză de 2 ori mai mare. În aproape 3 ani, au reușit să umple spațiul de depozitare pe 6 ani, reducând viața celulei la modul cel mai dramatic. Și asta e opera RADP, care opera CMID-ul din 2020, și o operează de fapt și azi. Iar Consiliul Județean deja se dă de ceasul morții să caute un loc pentru o nouă celulă. Pe “bani europeni”. Mmmmmm.
5. Silozurile de compostare totuși nu zac ele perfect goale. Ce caută acolo camioane de sticle și nailoane, îmburdate, când acolo ar trebui să fie material biodegratabil compostabil, trecut prin tratarea mecano-biologică?
6. În corpul depozitului, am numărat 5 (!) saltele una lângă cealaltă. Asta dovedește că nu e vorba de un vreun accident, ci chiar de o atitudine de “dă-i să sune”. GNM, APM, ADI, helău?
7. Și între timp, semnalăm și prima grevă la munkașii supramunciți și neplătiți de la Supercom. Acum, Stăpânirea i-a astupat gurile cu ceva promisiuni. Dar treaba merge clar cătă vale.
În concluzie.
Țeapă, clujene. Pe asta dai tu banul. Și toată țeapa asta e păzită de ADI Metropolitan – în care tronează, la loc de frunte, municipiul Cluj-Napoca (reprezentat de domnul primar Boc), APM Cluj, și Garda de Mediu. Vă mulțumim! Dar poate punem de-un denunț, direct la OLAF, precum ne-au recomandat câțiva europarlamentari cărora i-am trimis imaginile.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 4 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 10 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 10 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 10 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 10 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 10 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 13 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 13 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 13 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 13 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 1 day In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE