Analiza

Clujul se află în topul județelor la autorecenzare, după 5 zile de la debutul Recensământului Populației și Locuințelor

Cei de la Știri pe Surse au publicat un document cu statisticile centralizate după 5 zile de la debutul Recensământului Populației. Județul Cluj a intrat în topul, după ce mai bine de 23 de mii de cetățeni din inima Ardealului au completat formularele de autorecenzare.

content-image

Recensământul Populației și Locuințelor a debutat, luni, 14 martie, pentru prima dată în istorie sub o nouă formă. Întregul proces este complet digitalizat și a fost introdusă și o etapă de autorecenzare, care se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

Așa cum era de așteptat, Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 76.000 de chestionare completate și trimise. Urmează județul Cluj, cu peste 23.000 de chestionare. Podiumul este completat de județul Ilfov, de unde s-au primit puțin peste 22.000 de chestionare. Județele Mehedinți, Giurgiu și Tulcea sunt codașe, până acum, în topul autorecenzării.

Facem mențiunea că fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat are dreptul la o zi liberă plătită din partea angajatorului.