Din oras

Clujul, orasul nimanui: afisajul temporar, oriunde si permanent

Scris de 192

Centrul orasului este impanzit de afise ale diferitelor evenimente care urmeaza sa aiba loc, sau care s-au desfasurat deja. Fie ca vorbim despre stalpi de electricitate, usile de metal ale posturilor de reglare a gazului, cutiile apartinand Electrica sau vitrinele spatiilor goale, lipitorii de afise nu se dau in laturi de la nimic, important e sa prinda aracetul.

Asa a ajuns ca orasul sa fie plin de afise lipite peste afise, oriunde si oricum. Asta in ciuda faptului ca exista locuri prevazute pentru lipirea acestor postere, precum cei 57 de stalpi de afisaj aflati pe domeniul public, in proprietatea Primariei.

Regulamentul de publicitate prevede ca “acordul pentru publicitate temporara va fi eliberat pentru evenimente stiintifice, manifestatii culturale sau sportive, de catre primarul municipiului Cluj-Napoca. Durata maxima de valabilitate a unui acord este de 30 de zile. Mijloacele de publicitate autorizate temporar trebuie demontate pana la ora 24,00 a ultimei zile de valabilitate a acordului, iar amplasamentul trebuie adus la starea initiala in cadrul aceluiasi termen”.

Cu toate acestea, la fiecare pas se vad afise rupte pe jumatate, peste care s-au lipit altele noi, iar stratul de hartie se tot ingroasa.

“Amplasarea afiselor in alte locuri decat cele stabilite constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei. Ultima actiune de verificare a fost in luna ianuarie”, au precizat reprezentantii Primariei.

Potrivit raspunsului furnizat de acestia in cadrul controalelor au aplicat 17 amenzi cu valori intre 500 si 2.500 de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE