In vizor

CLUJUL NIMANUI. Podul de pe Horea are fisuri si dale miscatoare

La abia cateva luni de la renovare, podul de pe strada Horea nu mai arata ca nou. La margini se pot vedea fisuri care se intind vazand cu ochii si cateva dale se misca. 

 In plus, clujenii se plang de trepidatiile care se simt de pe trotuar de cate ori trece o masina mai mare. 

“Am observat de cateva zile ca pietrele de pe podul de pe Horea „restaurat/reparat” la sfarsitul verii au inceput sa se miste. Asta pe langa faptul ca se simte cand calci pe ele… Pai este si vizibil foarte tare cum cate o placa se ridica cativa centimetri cand cineva calca pe ea… Presupun ca nu trebuie sa mai zic nimic in plus. Trist! Sunt foarte curios: renovarea podului a fost platita din bani publici? Daca da, cat a costat? Cine a fost responsabil pentru ea? Exista garantie pentru acea lucrare? Daca da cine este responsabil de ea?”, ne-a scris un cititor. 

La fata locului, dalele sunt instabile, mai ales in partea dinspre localul Cafe River. Sirul de masini care vine de la semafor produce vibratii in tot podul, mult mai puternice cand e vorba de camioane, basculante sau tramvaie.

La capete, podul are crapaturi subtiri care se intind. 

Somesul isi intampina privitorii cu gunoaie pe margine, zdrente care atarna in copaci sau deseuri neglijate in coltul palatului Szeki.

Trotuarele care duc spre pod au fisuri adanci si ramificate, in timp ce capacele de canal sunt sparte si sunt brazdate de gropi. 

Nici jardinierele de pe margini nu sunt prea aratoase, unele fiind lipsite de plante, in timp ce altele au smocuri uscate de vegetatie care atarna intr-o parte. 

Podul Horea a fost inclus in licitatia pentru trama stradala pe fonduri europene care prevedea si reparatii la podurile peste Valea Chintaului, Nadas si canalul Morii. Oferta castigatoare de 6.270.613, 25 lei fara TVA a fost depusa de S.C. ARL. S.R.L. Lucrarile de renovare a podului au fost finalizate cu intarziere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *