In vizor

Clujul încearcă să scape de gunoaie și plătește 1 milion de euro pentru a transporta deșeurile cu autobasculante închiriate

Scris de 821

Autoritățile plătesc 1 milion de euro pentru a se scăpa de gunoaie în condițiile în care prelucrarea deșeurilor reprezintă în continuare o problemă majoră a Clujului.

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a atribuit recent o licitație în valoare de 4.926.048 RON/cca 995.289,27 euro pentru servicii de închiriere a unui număr de 10 autobasculante cu semiremorcă basculabilă de min. 90 mc și podea autodescărcătoare pentru transport deșeuri.

Valoarea totala a achizitiei (fara TVA)
Valoare 4.926.048 RON.
Închiriere de camioane cu șoferi.

Locul principal de executare: De la platforma temporară a deșeurilor menajere din Cluj-Napoca, str. Platanilor fn și până la Centrele de Management Integrat ale Deșeurilor (localitatile Oradea, Alesd, Targu-Mures, Campulung Muscel, Hoghiz).

Clujul smart nu dispune de un Centru Integrat de tratare a deșeurilor. Însă aceste centre funcționează în localități cu ceva mai puțină reclamă, dar eficiente: în Bihor, Mureș, Hunedoara etc.

Durata in luni:12.
Tip de finantare: Fonduri bugetare.

Contractul de transport deșeuri reciclabile la fabricile de ciment din Aleșd, Deva, Campulung, Hoghiz etc a înregistrat un ofertant câștigător: firma sc lixiado srl.

Lixiado srl – activează de 11 ani, cu sediul în Cluj, loc. Săcuieu și este administrată de Ovidiu Doru Morar. Firma desfășoară lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și înregistra în 2020 un număr de 7 angajați.

La o cifră de afaceri de 1 221 109 euro, firma înregistra în 2020 un profit net în valoare de 164 528 euro.

În februarie 2022, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj a înregistrat o ofertă câștigătoare pentru un alt contract în valoare de 693,000 LEI/cca 140,156.56 EUR privind transferul deșeurilor în diverse locații specializate de la nivel național precum cele din Aleșd, din Deva, din Câmpulung și Hoghitz. 

CITEȘTE ȘI: Clujul transferă deșeurile în Aleșd, Deva, Câmpulung, Hoghitz și rămâne cu cea mai înaltă calitate a vieții. Valoarea contractului sare de 140.000 €

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca continuă seria de licitații pentru închirierea de utilaje pentru a-și duce la îndeplinire sarcinile.

Regia Primăriei prinde contracte de modernizare de străzi, dar nu are utilaje de lucru, are în administrare rampa temporară de deșeuri, dar nu are utilaje pentru tocarea gunoaielor.

Practic, RADP iese la muncă fără scule.

La mijlocul lunii trecute, regia clujeană a domeniului public înregistra o altă ofertă câștigătoare pentru licitația de 937500 LEI/cca 189.669,84 EUR pentru închirierea unei stații de tratare mecanică a deșeurilor.

CITEȘTE ȘI: Eco smart life obține contractul de cca 200 mii euro pentru tratarea mecanică a deșeurilor Clujului

În lipsa unui centru specializat pentru tratarea deșeurilor – precum celebrul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), proiect pe care autoritățile îl promit funcțional încă din 2011 – Clujul face eforturi disperate de a ascunde gunoiul sub preș prin măsuri concertate: transferul/transportarea deșeurilor din Cluj la stații de tratare din Deva, Aleșd, Hogitz, Câmpulung și prin închirierea pe perioade determinate a tocătoarelor de deșeuri ori a stațiilor mecanice de tratare a gunoaielor Clujului, totul pentru a menține iluzia «calității vieții» clamate de autorități și resimțite prea puțin de cetățeni.

CITEȘTE ȘI: RADP se duce la muncă fără scule. Milioane de euro, cheltuite pentru închirierea de utilaje

În fiecare an, autoritățile clujene reînnoiesc contractele pentru transferul de deșeuri din Capitala Ardealului în țară.

CITEȘTE ȘI: Aproape 2 MILIOANE EURO costă închirierea basculantelor pentru transportul gunoaielor din capitala Ardealului în țarăULTIMA ORĂ

 • Acum 34 mins General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 2 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 3 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 4 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 5 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 5 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 6 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 6 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 6 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 7 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 7 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 8 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 8 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției