Din oras

Clujul caselor scumpe si kitschoase

In timp ce unii clujeni se chinuie in fiecare luna sa-si stranga chiria de doar cateva sute de euro, altii cer milioane, la propriu, pe case care mai de care. Vile cu gradini imense, camere decorate de designer recunoscuti si piscine aproape olimpice – toate sunt de vanzare in orasul de pe Somes. Trebuie doar sa ai curajul sa te uiti la pret. O vila ce se vinde cu un million de euro nu mai e demult o noutate. Acum, pentru cele mai pretentioase locuinte se cer peste 1,5 milioane de euro milioane de euro.

In Piata Cipariu, o casa de 600 de metri patrati si 720 de metri patrati de curte se vinde cu 1,6 milioane de euro. Are noua camere, doua bucatarii, patru bai si trei locuri de parcare.

“Valoarea aproximativa a mobilierului este de 50.000 euro, acesta fiind personalizat in functie de incapere, realizat in Italia. In living este prevazut un semineu din piatra naturala ce creaza o atmosfera calda si primitoare. Candelabrele sunt din cristal ars, iar tavanul a fost gandit si ornamentat cu elemente decorative clasice”, se arata in descrierea casei.

In centrul Clujului, o casa mai veche se vinde cu 1,2 milioane de euro. Are o suprafata utila de 1.000 de metri patrati si o compartimentare speciala: cinci camere, o bucatarie, sapte bai si 15 locuri de parcare.

“Se vinde la stadiul de semifinisat avand sapa autonivelanta, peretii gletuiti si intalatiile trase pe pozitii”, anunta agentia imobiliara.

Nici in Faget preturile nu scad. O casa cu patru camere, patru bai si o bucatarie, intinse pe o suprafata utila de 500 de metri patrati, e scoasa la vanzare contra sumei de un million de euro.

In buricul targului, pe strada Motilor, o casa kitch-oasa de 408 metri patrati, cu 10 camere, sapte bai si doua bucatarii, costa aproape 800.000 de euro.

„Casa a fost gandita intr-o arhitectura moderna, minimalista, cu spatii vitrate mari si incaperi cu suprafete generoase. Persoanele cu aspiratii catre lux si confort maxim nu trebuie sa rateze o astfel de oferta”, se arata in descrierea locuintei.

Pe strada Ciresilor, o casa cu o suprafata utila de 330 de metri patrati se vinde cu 850.000 de euro. Are cinci camere si trei bai, iar kitschul evident din fotografii este descris in cuvinte mari:

„Casa este mobilata cu bun gust si este foarte evidenta grija proprietarilor pentru mobilierul, accesoriile si toate detaliile din casa.
Oferta este una dintre putinele care exista momentan pe piata clujeana si merita vazuta!”

Daca aveati impresia ca vilele din Borhanci sunt mai ieftine, va inselati amarnic. Aici, o vila pe trei etaje, cu opt camere si cinci bai, costa 1,6 milioane de euro. O casa simpla, decorata cu cel mai ieftin mobilier, asa cum se poate vedea in imaginile atasate.

sursa foto: weltimobiliare.ro, blitzimobiliare.ro, imobiliare.ro,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *