Din oras

Clujul autobuzelor autonome, dar fără aer condiționat: „Afară 30 de grade. În autobuz vreo 40, pe puțin. Irespirabil. Mai și purtăm mască pe deasupra”

Scris de 1,688

În Clujul autobuzelor autonome cetățenii continuă să circule în mijloace de transport public aglomerate și fără aer condiționat. „Cum poate un oraș precum Clujul, care se tot laudă cât de inovator, cât de smart, cât de grozav e să mai aibă, încă, mijloace de transport fără aer condiționat?” 

Din păcate, chiar dacă afară sunt 30 de grade, iar în autobuzele Companiei de Transport Public sunt 40 de grade Celsius, aerul condiționat reprezintă un lux nepermis pentru clujeni. Dar nu numai. Și așa-zișii turiști care vin în Cluj-Napoca pot călători cu un autobuz „smart” fără aer condiționat, care-i va prelua chiar din Piața Gării. 

„Stau si ma intreb cum poate un oras precum Clujul, care se tot lauda cat de inovator, cat de smart, cat de grozav e sa mai aiba, inca, mijloace de transport fara aer conditionat?

Afara 30 de grade. In autobuz vreo 40. Pe putin. Irespirabil. Si mai purtam si masca pe deasupra.

La inceput m-am gandit ca o fi uitat domnul conducator sa porneasca aerul, dar dupa un timp mi-am zis ca e intentionat si ca sigur vrea sa ne omoare pe toti ca asa i s-a pus lui pata. Am vrut sa-i bat in geam sa il intreb, dar eram preocupată cu respiratul. Nu imi prea iesea.

Cu siguranta o explicatie avea domnul, ca doar nu o fi Primaria, CTP-ul sau dl Boc de vina. Doamne fereste!

Da am înnebunit? Doar suntem un oras smart ce naiba!

Doar cu niste angajati pusi pe glume.

Partea cea mai trista e ca daca mie mi s-a facut rau de la cat de cald era in autobuz, si vorba aceea sunt tanara domnule, ce se intampla cu o persoană mai in varsta, sau mai sensibila?

Poate totusi imi raspunde cineva ca sa ma contrazică cand spun ca traim intr-o lume a indiferenței, a superficialității si a lucrurilor de suprafață.

Intr-un oras in care valoarea o reprezintă strazile frumos colorate iar mijloacele de transport nu sunt altceva decât o loterie a drumurilor spre camera de garda.

Azi eu am pierdut. Dar, intr-un colt al Clujului, se poate ca cineva sa fi câștigat”, se arată pe grupul MobilitateClujNapoca. 

De altfel, Ziar de Cluj a semnalat în repetate rânduri problema condițiilor din mijloacele de transport public. Problema absenței aerului condiționat vara poate fi regăsită pe mai multe linii ale CTP Cluj-Napoca, precum este cazul liniei 32. 

Mai mult, în autobuzele vechi care continuă să circule pe străzile lăturalnice ale municipiului smart Cluj-Napoca, călătorii sunt invitați să-și perforeze biletul după urcare, chiar dacă acest sistem învechit de validare a tichetelor de călătorie a fost demult eliminat, potrivit autorităților. 

CITEȘTE ȘI: În orașul autobuzelor autonome încă ești îndemnat să-ți perforezi biletul pentru o călătorie într-un bus aglomerat, fără aer condiționat

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 33 mins Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 1 hour Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 4 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 5 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 6 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 18 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 19 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 21 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 22 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
 • Acum 23 hours Sanatate
  Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut ușor la nivelul judeţului Cluj. Aşteptăm să ajungem cu datele procesata la intervalul post Untold
 • Acum 1 day Politica
  Grindeanu anunţă licitaţia pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia – adică ce era cât pe ce să “OSĂ” avem prin promisiunile electorale ale “Alianţei Vestului”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Octavian Berceanu, acest “Ştefan Pescăruş” al Untold, laudă organizatorii NESIMŢITOTECII că au făcut rapid curat în urma lor. Adică şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale
 • Acum 1 day Politica
  PSD a prezentat în coaliție un sistem mixt de reglementare a prețurilor la energie electrică și gaze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE