De cartier

BORHANCI: „La câte solicitări avem pe cartierul Borhanci, cred că mâine ar putea fi încă 5.000 de apartamente în construcție”

Scris de 1,732

Deși autorizațiile de construire pentru Colonia Borhanci au fost stopate temporar, solicitările continuă să se adune cu miile în birourile Primăriei Cluj-Napoca. Cererile pentru autorizațiile de construire se vor transforma în noi proiecte imobiliare odată ce vor exista și alternative de trafic – „momentul în care va fi gata centura”, susțin reprezentanții administrației locale. 

Întrebat de ce autoritățile locale nu acordă autorizații de construire pentru Colonia Borhanci, o zonă sufocată de trafic, a cărei extindere a fost amânată de pe un an pe altul și condiționată de realizarea centurii metropolitane, vicele Dan Tarcea a explicat: 

„Este o zonă cu o singură ieșire și o singură intersecție.

Am spus: măcar să nu stricăm calitatea veții celor care locuiesc deja acolo.

Pentru că la câte solicitări avem pe cartierul Borhanci, cred că mâine ar putea fi încă 5.000 de apartamente în construcție, a declarat vicele Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Evident, aceste solicitări – pentru aprox. 5 mii de apartamente în Borhanci – se vor concretiza ulterior în noi construcții imobiliare, noi blocuri-dormitor pe modelul satului Florești. 

„O să fie în momentul în care există și alternativă. Adică, în momentul în care va fi gata centura – ca omul să se poată urca pe centură și să meargă în Zorilor pe centură, să meargă în Grigorescu pe centurăatunci sigur că se poate deschide și acest lucru”, a detaliat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea.

Acesta a explicat că blocarea autorizațiilor de construire nu are în vedere solicitările individuale pentru realizarea locuințelor unifamiliale, ci cererile de autorizații pentru construcția de noi ansambluri imobiliare cu sute de apartamente.

„Borhanciul nu este blocat pentru unul care vrea să-și facă casă. O casă.

Dar este blocat pentru marii dezvoltatori care vor să facă zeci de case”, a adăugat Tarcea. 

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca a salutat cererile din Comisia de Urbanism pentru realizarea de „funcțiuni” în Colonia Borhanci.

„Dăm drumul acolo și la funcțiuni.

În penultima ședință de urbanism, cred, a fost o solicitare pentru funcțiune de magazin și o funcțiune medicală. 

Și am dat O.K.-ul.

Toată lumea în comisie a fot de acord.

E foarte bine că apare o astfel de funcțiune, că reține traficul acolo, adică se elimină un trafic absolut inutil”, a susținut Dan Tarcea. 

Recent, primarul Emil Boc anunța demararea licitației pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal din colonia Borhanci.

Întrucât administrația locală nu a reușit să facă din această zonă un cartier al tinerilor, reprezentanții Primăriei s-au ambiționat și susțin că vor realiza un hub educațional în Borhanci, cu o unitate medicală „de elită”, dar și cu spații generoase de joacă, cu școală, creșă și grădiniță.

CITEȘTE ȘI: A fost lansată licitația pentru PUZ BORHANCI: „Astăzi am semnat procedura publică pentru un cartier extrem de important al Clujului”

În condițiile în care modernizarea/lărgirea intersecției străzilor Constantin Bârncuși-Borhanci-Fagului-Romul Ladea a fost condiționată de realizarea centurii metropolitane – după cum și extinderea străzilor Borhanci și Constantin Brâncuși este condiționată de construcția aceleeași centuri de ocolire – autorizațiile de construcție pentru ansamblurile imobiliare au fost stopate temporar în Colonia Borhanci. ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 9 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 12 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 16 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 17 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 17 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 18 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 18 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 18 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 19 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 20 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE