Din oras

Clujul a trecut de indicele de 3 la mie! Județul intră în scenariul ROȘU! Prefectul: „Vedem cum evoluează cifrele mâine și luăm deciziile care se impun”

Prefectul Mircea Abrudean a transmis în această seară că județul Cluj poate trece la Scenariul Roșu. Printre principalele măsuri cuprinse în acest scenariu se numărăr închiderea tuturor școlilor pe o perioadă de 14 zile. 

Iată statistica prezentată pe orașele și municipiile din județ: 

„Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evoluează cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță. Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidență pentru a lua măsuri”, anunță prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *