PubliNews

Clujenii sunt așteptați la Très Court International Film Festival din Iulius Parc

Scris de 299

Un cinematograf cu un „plafon” plin cu milioane de stele, cu bean bag-uri și pături așezate pe iarbă în loc de fotolii de cinema și cu atmosferă boemă te așteaptă la Iulius Mall Cluj în acest weekend. Très Court International Film Festival va avea loc în Iulius Parc, unde vor rula cele mai bune filme, cu o durată de maximum 4 minute.

Spectatori din 40 de orașe de pe întreg mapamondul vor vedea cele mai captivante filme de maximum 4, în cadrul celei de-a 24 ediții a festivalului Très Court. 7 orașe din România găzduiesc festivalul anul aceasta: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Iași, Odorheiu Secuiesc și Râșnov. La Cluj, filmele se văd în Iulius Parc, în perioada 10 – 12 iunie, începând cu ora 21.30.

 Vineri, 10 iunie, ne întâlnim și urmărim, timp de o oră, prima parte a competiției internaționale, care cuprinde scurt metraje trimise de regizori din toată lumeaDe la 22.30 pe marele ecran va rula „Paroles de Femmes”o selecție de perspective feminine și feministe din jurul lumii.

A doua zi de festival începe tot de la 21.30 cu scurt metrajele înscrise în competiție, iar în a doua parte a serii zâmbetul ne este adus pe buze de selecția de comedie „Să râdem (înainte de sfârșitul lumii”.

Ultima seară, duminică, 12 iunie, va rămâne în memoria cinefililor clujeni pentru că de la ora 21.30 va începe o selecție documentarăcare ne va purta într-un tur al lumii, iar de la 22.30ne bucurăm de romantismul francofon cu producții din selecția FrancezăIntrarea la Très Court International Film Festival este gratuită.

Festivalul are și o selecție de scurt metraje pentru familie, unde sunt așteptați și copii. Sâmbătă, de la ora 11.00, la Cinema Arta din Cluj, vor rula mai multe scurt metraje pentru copii, cu vârsta de peste 6 ani. Intrarea la această secțiune se face pe bază de bilet. Tariful întreg este de 20 de lei, tariful redus este de 10 pentru copii sub 14 ani.

Evenimentul este organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 10 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 12 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 13 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 14 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 15 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE