In vizor

Clujenii sesizează apariția ȘOBOLANILOR în mai multe cartiere din Cluj. Șurubaru dă vina pe asociațiile de proprietari

Imaginile cu șobolanii de la o ghenă de gunoi din Mărăști au fost preluate de toată presa locală. Ulterior s-a dovedit că șobolanii au fost văzuți și în alte cartiere, chiar dacă city-managerul Gheorghe Șurubaru susține că în Mărăști a fost un caz izolat. Mai mult decât atât, Șurubaru susține că Primăria Cluj-Napoca își face datoria în ceea ce privește deratizarea, iar șobolanii ar proveni din subsolurile blocurilor. 

„Din start vreau să vă spun că a fost un caz izolat. S-au deplasat echipele de urgență în teren, au verificat toate zonele adiacente. Au încercat să vadă de unde provine acea sursă de infestare pentru că era clar că nu era de la acel punct gospodăresc. E posibil să fie din ceva subsoluri sau beciuri de la blocuri. Aș vrea să repet faptul că Asociațiile de Proprietari au obligația să asigure prin firme specializate a subsolurilor și beciurilor de la blocuri. În ceea ce privește deratizarea, aceasta este prevăzută de trei ori pe an: martie- aprilie, octombrie-noiembrie și decembrie. Atunci vegetația este mai puțin înaltă și tratamentul poate fi eficace. Tratamentul constă în montarea de stații de intoxicare care se completează cu substanță sau otravă. La nivelul municipiului avem montate aproximativ 15.000 de asemenea stații în care se pun periodic peste 5000 de kilograme de eraticid și se asigură protecția a peste 5 milioane de mp”, susține Șurubaru. 

Reclamațiile clujenilor însă îl contrazic pe city-manager. Șobolanii au fost văzuți și în Mănăștur, Gheorgheni sau Zorilor. Clujenii au reclamat aceste situații pe site-ul de sesizări al Primăriei. 

Am observat în ultimul timp mulți șoareci și șobolani pe str.Pasteur, dimineața și seara când merg și vin de la servici! Nu se poate face o deratizare,înainte să se înmulțească mai mult?

Această zonă verde este constant acoperită de deșeuri lăsate în putrezire de către cei care se ocupă cu toaletarea spațiilor verzi din zonă. Ei depozitează deșeurile pe acest spațiu verde și uită de ele. Acestea sunt ridicate, doar la sesizarea noastră, uneori, după săptămâni întregi. Acestor deșeuri, li se adaugă constant și altele, pentru că unii trecători aruncă și ei la rândul lor tot felul de mizerii deasupra. După o săptămână de depozitare acestea intră în putrefacție, iar dățile trecute am văzut șobolani!! 

Șobolanii invadează cartierul Mărăști și nu numai Pe când o rezolvare? 

Zeci de șobolani lângă tomberoanele de gunoi.

Acestea sunt reclamațiile clujenilor din ultima lună, Șobolanii au fost văzuți pe spațiul public, în special în preajma ghenelor de gunoi. Însă dacă e să îi dăm crezare lui Șurubaru sursa infestării sunt subsolurile blocurilor în care asociațiile de proprietari nu au făcut deratizare. Doar că acești șobolani au fost văzuți pe spațiul public, iar cazul din Mărăști cu siguranță că nu este unul izolat. Dacă Primăria își face treaba atât de bine, ar trebui atunci să someze asociațiile de proprietari să facă deratizare, și chiar să aplice sancțiuni celor care încalcă legea. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *