Din oras

Clujenii se pregatesc de Dragobete. Vezi cum sarbatoreste orasul dragostea autohtona

Dragobetele este sarbatoarea romaneasca a iubirii, sarbatoare asemanatoare Sfantului Valentin sau Valentine’s Day. Pentru ca, in spiritualitatea romaneasca, Dragobetele este un zeu al tineretii, patron al dragostei si al bunei dispozitii, cele mai multe cluburi din oras organizeaza petreceri dedicate acestei sarbatori. Nici cafenelele sau organizatorii de evenimente nu se lasa pagubasi – sarbatoarea dragostei vine cu reduceri la cumparatui si concursuri inedite.

In centrul Clujului a inceput deja Targul de Dragobete si Martisor, unde pot fi gasiti artisti si artizani din toate zonele tarii, cu produse traditionale, la cele peste 50 de tarabe ridicate in Piata Unirii.

Tinerii sunt asteptati in Club SIN sa-si spele pacatele…cu premii, la “Martea pacatoasa”. The Shelter si Euphoria Music Hall sunt alte doua cluburi din oras cre sarbatoresc Dragobetele cu petreceri speciale.

Transilvania Extremeadventures, dedica aceasta perioada doamnelor si domnisoarelor.

“Pentru aceasta am organizat un nou concurs dedicat lor, avand ca premiu I un zbor cu motoparapanta, iar premiul II un zbor cu parapanta in tandem”, anunta organizatorii, pe pagina de Facebook.

Fiecare premiu are inclusa filmarea HD din timpul zborului.

Film cu dragoste

Casa de Cultura a municipiului prezinta maine, de la ora 17, la Cinema Marasti, filmul Steaua fara nume, in regia lui Henri Colpi, dupa piesa omonima a lui Mihail Sebastian, cu Marina Vlady, Cristea Avram si Claude Rich in rolurile principale. Intrarea este libera.

In traditia romaneasca, Dragobetele marca inceputul primaverii, fiind tinut in preajma zilei de 1 martie, cel mai adesea la 24 februarie. Data de 24 februarie nu era intamplator aleasa, marcand inceputul anului agricol. Este momentul in care intreaga natura renaste, pasarile isi cauta cuiburi si, dupa unele credinte populare, ursul iese din barlog. Odata cu natura, reinvia si iubirea, iar Dragobetele marca ziua in care intreaga suflare sarbatorea innoirea firii si se pregatea pentru venirea primaverii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *