Din oras

Clujenii se plâng că funcționarii publici stau pe telefoane. Primăria: verifică e-mailurile primite

Clujenii reclamă din nou modul deficitar în care funcționează Primăriile de cartier. Aceștia sunt nemulțumiți că din trei ghișee, doar unul singur este dedicat plății taxelor și impozitelor.

După ce Ziar de Cluj a scris despre nemulțumirile clujenilor care au vrut să-și achite taxele la Primăria din Mănăștur, iată că și în Gheorgheni situația este identică.

Citește și:

Haos la Primăria de cartier din Mănăștur: peste 30 de persoane așteaptă la un singur ghișeu. „Haideți să nu ne batem joc de timpul oamenilor”

„În condițiile în care sunt șapte persoane la rând, din trei funcționari (Primăria Gheorgheni) unul lucrează, iar 2 își butonează telefoanele personale de 5 minute. Aceasta este normalitatea într-o instituție publică sau e doar o întâmplare izolată?”, se întreabă un clujean.

Iar răspunsul Primăriei este cel puțin hilar: Funcționarii publici își verificau pe telefon e-mailul, de parcă acestea se regăsesc pe telefoanele personale. Iar în ceea ce privește cozile, Primăria îi îndeamnă pe clujeni să folosească mijloacele alternative pentru plata taxelor și impozitelor, care nu necesită deplasarea la ghișeu.

„La Primăria din Gheorgheni se oferă o gama variata de servicii – registratură – înregistrare documente prezentate atât la ghișeu cât și pe mail (ceea ce implică verificarea email-urilor intrate) – încasări taxe și impozite – încasare în numerar sau la POS – parcări – verificare documente și încasare abonament. Fiecare tip de ghișeu din primăriile de cartier au specificul lor și adresabilitatea la ghișee fluctuează de la o zi la alta. În ceea ce privește plata taxelor și impozitelor, pe lângă plata la ghișeu, s-au pus la dispoziție metode alternative de plată, online, care nu necesită deplasarea la ghișeu și este disponibilă 24 de ore din 24”, a transmis Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Modalitățile de plata a taxelor și impozitelor și a altor venituri la bugetul local în anul 2024: – la GHIȘEU în numerar sau cu cardul la POS în următoarele locații: – Moților nr. 7 și P-ța Unirii nr. 1, cu program luni-miercuri 8.30 – 16.30, joi 8.30 – 18.30 și vineri 8.30 – 16.30 \r\n – Traian Vuia nr. 157, cu program luni-joi 8.00 – 20.00, vineri 8.00 – 14.30 – Primăriile de cartier Mărăști, Mănăștur, Zorilor, Iris, Gheorgheni, Grigorescu, Zorilor cu program luni-miercuri 8.00 – 15.30, joi 8.00 – 17.00 și vineri 8.00 – 14.00 – prin VIRAMENT bancar în conturile deschise la Trezorerie – nefiind necesară deplasarea la ghișee (https://primariaclujnapoca.ro/taxe-si-impozite-locale/informatii-generale/) – ONLINE 24 de ore din 24 – nefiind necesară deplasarea la ghișee – plata cu autentificare pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro – plata cu autentificare pe site-ul www.ghiseul.ro.